Gordijnstoffen

Resultaat 1–18 van de 1862 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Gordijnstoffen

Je wilt gordijnstoffen kopen, maar je weet niet hoe te kiezen? Bij ons heb je een ruime keuze in gordijnstoffen, een staal service, scherpe prijzen én alle stoffen uit ons grote assortiment zijn van A-kwaliteit. Misschien dat onderstaande korte uitleg je helpt in je keuze. Kom je er niet uit, wij helpen je graag.

Effen of niet-effen gordijn stof kopen

Er zijn allerlei aspecten die meespelen bij gordijnstoffen kopen, zoals smaak, optisch effect of praktische redenen. Hieronder wat opmerkingen die je kunnen helpen.
Effen gordijnen brengen rust in het interieur. Omgekeerd geldt hetzelfde; is het interieur een beetje saai, dan brengt een niet-effen gordijnstof wat meer leven. Een tussenvorm is een stof met een gemeleerd weefsel.
Bij effen gordijnstoffen kunnen de banen eenvoudig aan elkaar genaaid worden, zonder rekening te hoeven houden met rapporthoogte. Bij niet-effen stoffen moet het patroon netjes doorlopen, net als bij behang. Dat geldt ook voor paneelgordijnen, ook al worden daar de banen niet aan elkaar genaaid.
Bij effen gordijnstoffen van een lichte kleur vallen eventuele vlekken meer op dan bij donkere gordijnstoffen, maar bij donkere gordijnstoffen valt verkleuring eerder op. Vlekken vallen sowieso minder op wanneer u niet-effen gordijnstof koopt.

De structuur van de stof doet ook wat en door te spelen met verschillende stofstructuren in je interieur beinvloed je het beeld. Weinig structuur geeft een kalmer beeld dan een drukke structuur. Een velvet structuur straalt comfort en zachtheid uit.

Hoe een stof hangt of valt is ook belangrijk. Zo valt een zware strak geweven stof wat hoekig, terwijl een dunne los geweven stof juist heel soepel valt. Een los geweven stof geeft, wanneer het licht doorheen komt, meer structuur. Een strak geweven stof daarentegen, blokkeert het zonlicht weer beter.

Welke kleur, er is zoveel!

Alle stoffen in onze webshop worden zo goed mogelijk weergegeven, maar voor alle stoffen geldt dat kleur en structuur op verschillende beeldschermen (desktop, tablet, telefoon) anders kunnen overkomen dan ze in werkelijkheid zijn. Dit kan te maken hebben met de resolutie en de kleurweergave van je beeldscherm. Daarom bieden we een staalservice. Dan kun je de stof voelen en de kleuren in je eigen interieur met je eigen lichtval beoordelen, voordat je overgaat tot gordijnstof kopen.

Online gordijnstoffen kopen? Bestel een proefstaaltje!

Door verschil in verfbaden kunnen de stofstaaltjes minimaal afwijken van de werkelijke levering, omdat de staaltjes van een andere rol afkomen dan de stof die je geleverd krijgt. Wanneer je meer gordijnen wilt bestellen, adviseren we om deze in één keer te bestellen, zodat kleurafwijkingen tussen verschillende leveringen voorkomen kunnen woden.

Stofstalen zijn ongeveer 8 x 8 cm, maar de maat kan afwijken. Helaas moet je ook een kleine bijdragen betalen voor de stofstalen. Het voorbereiden, selecteren en verwerken van stalen is een arbeidsintensieve service, daarom is het gratis versturen geen optie.

Welke afwerking?

Wil je alleen gordijn stof kopen of misschien ook gordijnvoering?

Door gordijnen te voeren wordt de stof beschermd tegen zonlicht, de gordijnen ogen voller, het aanzicht van buiten is mooier, ze isoleren beter en het is zelfs mogelijk om de gordijnen volledig verduisterend te maken met verduisterende gordijnvoering. Wanneer je maar beperkte ruimte hebt om de gordijnen open te schuiven, dan kan het een nadeel zijn, want het pak stof dat u opzij moet schuiven heeft meer volume.

En als je de structuur van de stof beter tot zijn recht wilt laten komen, gebruik dan geen voering, want wanneer er licht doorkomt zie je de structuur beter.

Plooi

Qua afwerking van de gordijnen zijn er ook veel mogelijkheden: enkele plooi, dubbele plooi, drievoudige plooi, geen plooi maar ringen aan een roede, ringen onder een roede, wave……. En natuurlijk hebben we ook stoffen voor paneelgordijnen of vouwgordijnen. De keuze wordt bepaald door de stof, de bestaande rail/roede, hoeveel ruimte heeft u om de gordijnen weg te schuiven, etc. Maak eerst een keuze in afwerking en ga dan pas gordijn stof kopen!

Samenstelling

Bij de keuze van de stof kunnen verschillende factoren een rol spelen: krimp, kleurechtheid, vuilopname, milieubelastende waarde. Natuurlijke materialen nemen vuil beter op dan synthetische materialen en vuil trekt ook dieper in de vezels. Synthetische vezels zijn gesloten vezels en daardoor blijft vuil meer aan de oppervlakte. Natuurlijke materialen zijn niet krimpvrij en ze verkleuren sneller. v.w.b. de milieubelastende waarde;  voor het kweken van katoen wordt aanzienlijk meer water, elektra, transport verbruikt worden en ook nog bestrijdigsmiddelen. Polyester stoffen hebben een lagere milieubelastende waarde. Tegenwoordig kunnen zowel katoenen als polyester vezels worden hergebruikt.

Hoeveel gordijnstof kopen?

Ga je gordijn stof kopen, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid gordijnstof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Wij kunnen je helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op. Ook kunnen we de gordijnen voor je laten maken.

Hoe moet je meten:

  1. Gebruik een rolmaat geen meetlint.
  2. Hoogte meten: Meet vanaf bovenzijde rail vloer minus 2 cm. Hangen de gordijnen aan een roede, dan meet vanaf onderkant ringen tot vloer minus 2 cm. Is de rail erg lang, herhaal bovenstaande dan op een paar plaatsen. Bij vouwgordijnen neem je de kortste maat. Wil je verduisterende gordijnen, dan moeten ze minstens 20 cm onder de vensterbank komen te hangen.
  3. Breedte meten: Neem de breedte van de bestaande rail. Is er nog geen rail, houd dan rekening met extra raillengte voor het weghangen van de gordijnen naast het raam. Bij vouwgordijnen meet boven in het kozijn en onderin en neem dan de kortste breedte minus 1 cm.

Bij niet-effen gordijnen heb je extra stof nodig in verband met de rapporthoogte. Deze staat vaak vermeld, zo niet, dan kunt er gerust om vragen. Rapporthoogte is relevant, want net als bij behang, moet het patroon netjes doorlopen als u banen aan elkaar naait. U heeft daarom extra stof nodig, maar hoeveel?

Stel de rapporthoogte is 64 cm, het patroon herhaalt zich iedere 64 cm. Als je volgens de berekening van de effen stoffen uitkomt op een benodigde baanlengte van bijvoorbeeld 297 cm, dan deel je deze 297 cm door 64 = 4,64 patronen. Afgerond naar boven heb je per baan 5 patronen van 64 cm nodig, 5 x 64 = 320 cm per baan in plaats van 297 cm per baan.