Gordijnstoffen

Resultaat 1–18 van de 1076 resultaten wordt getoond

-10%

Decoratiestoffen

Gobelin dieren 005

16.95 15.26
-10%

Decoratiestoffen

Gobelin dieren 004

16.95 15.26

Gordijnstoffen

Chopper Forest

12.95

Decoratiestoffen

Velvet Printstof 019

25.00

Decoratiestoffen

Umbrie Donkergroen

10.00

Decoratiestoffen

Umbrie Petrol

10.00
8.00

Decoratiestoffen

Umbrie Okergeel

10.00
-50%

Gordijnstoffen

Pulse Lightgrey 60

11.95 6.00

Gordijnstoffen

Swaan donkergrijs (96)

5.99
-10%

Decoratiestoffen

Gobelin 157

16.95 15.26

Decoratiestoffen

Linnenlook Stof Effen

8.49
25.99

Gordijnstoffen

Chopper Eucalyptus

12.95

Gordijnstoffen

Chopper Petrol

12.95
-10%

Decoratiestoffen

Gobelin 152

16.95 15.26

Gordijnstoffen

Chopper Maize

12.95

Gordijnstoffen

U wilt gordijn stof kopen, maar u weet niet hoe te kiezen? Bij ons heeft u een ruime keuze in gordijnstoffen, een goede service, scherpe prijzen én alle gordijnstoffen uit ons grote assortiment zijn van A-kwaliteit. Misschien dat onderstaande korte uitleg u op weg helpt in uw keuze. Komt u er niet uit, wij helpen u graag.

Effen of niet-effen gordijn stof kopen

Er zijn talrijke argumenten die meespelen bij gordijn stof kopen, zoals smaak, optisch effect of praktische redenen.
Vaak kiest men voor effen of uni gordijnen, omdat het interieur al ‘druk’ is, effen gordijnen brengen rust. Bij een groot raamoppervlak kan het een verstandige keuze zijn om uni gordijnstoffen te kopen. Omgekeerd geldt hetzelfde; is het interieur een beetje saai, dan brengt u wat ‘leven’ met een niet-effen gordijnstof. Een tussenvorm is een stof met een gemeleerd weefsel of waarbij meerkleurige draden gebruikt zijn.
Bij een effen of uni gordijnstof kunnen de banen eenvoudig aan elkaar genaaid worden, zonder rekening te hoeven houden met rapporthoogte. Bij niet-effen stoffen moet het patroon netjes doorlopen, net als bij behang.
Bij effen gordijnstoffen van een lichte kleur vallen eventuele vlekken meer op dan bij donkere gordijnstoffen. Vlekken vallen sowieso minder op wanneer u niet-effen gordijnstof koopt.

Uni of effen gordijnstoffen geven een ruimte door hun structuur (combinatie van verschillende draaddiktes), of juist door hun gemis aan structuur, een kalm of rustig beeld. De stoffen onderscheiden zich meer in de manier van hangen. Zo valt een zware strak geweven stof wat bokkig, terwijl een dunne los geweven stof juist heel soepel valt. Een los geweven stof geeft, wanneer het licht er door komt, meer structuur. Een strak geweven stof daarentegen, blokt het zonlicht weer beter wanneer dit gewenst is. Op dit moment is er veel vraag naar velours gordijnen.

Wilt u een uni gordijn stof met wat leven, dan kunt u kiezen voor gemeleerde gordijn stof. Er zijn dan verschillende kleuren draden of meerkleurige draden gebruikt in het weefsel.

Welke kleur, er is zoveel!

Alle stoffen in onze webshop worden zo goed mogelijk weergegeven, maar voor alle stoffen geldt dat kleur en structuur op verschillende beeldschermen (desktop, tablet, telefoon) anders kunnen overkomen dan ze in werkelijkheid zijn. Dit kan te maken hebben met de resolutie en de kleurweergave van je beeldscherm. Daarom bieden we de mogelijkheid tot het kopen van proefstalen. Dan kunt u de kleuren in uw interieur en de kwaliteit beter beoordelen, alvorens over te gaan op gordijn stof kopen.

Online gordijn stoffen kopen? Bestel een proefstaaltje!

Ook proefstalen kunnen minimaal afwijken van de werkelijke levering. Kleurafwijkingen kunnen ontstaan door verschillende verfbaden. Indien je meerdere gordijnen wilt bestellen, adviseren wij je om deze in één keer te bestellen om kleurafwijkingen tussen verschillende leveringen te voorkomen.

Proefstalen zijn ongeveer 10 bij 6 cm, maar de maat kan afwijken. Het is een bewuste keuze om geen grotere proefstalen te sturen om het bestellen voor patchwork doeleinden te ontmoedigen. Helaas moet u ook een kleine bijdragen betalen voor de proefstalen. Wij krijgen dagelijks veel aanvragen voor proefstalen. Het voorbereiden, selecteren en verwerken van stalen is een tijdrovende service, daarom is het gratis versturen geen optie.

Welke afwerking kiest u voor?

Wilt u alleen gordijn stof kopen of misschien ook gordijnvoering?

Vroeger kochten de mensen de dikke velours gordijnstof, want dikte betekende warmte. Dikke velours gordijnstoffen zouden beter isoleren dan een andere stof zoals linnen of katoen. Maar tegenwoordig weten we dat isolatie ontstaat door een tweede laag stof, zodat de lucht tussen de gordijnen en de voering een isolator wordt, zoals bij dubbel glas.
Een andere reden om te voeren is de zon buiten houden. In hete zomers kunt u met lichtdichte gordijnvoering de zon buitenhouden en daarmee de kamer koel houden. Met lichtdichte gordijnvoering maakt u de slaapkamer donker, terwijl het buiten misschien al of nog licht is, goed voor uw nachtrust dus!
Wat de meeste mensen ook niet beseffen is dat zonlicht schadelijk is voor stof en gordijnvoering beschermt de gordijnstof. U kent vast wel de verhalen dat vitrages gescheurd uit de was kwamen; de stof bleek vergaan door het zonlicht en zolang de vitrages rustig voor de ramen hingen was er niks aan de hand, maar bij het wassen gingen ze alsnog kapot.
Een andere reden om gordijnstof te voeren is dat de achterkant van de stof misschien niet zo mooi is. Het aangezicht vanaf buiten is dan mooier.
Bovendien ogen gevoerde gordijnen voller, dat geeft een rijker eindresultaat. Maar heeft u slechts beperkte ruimte om de gordijnen open te schuiven, dan kan het een nadeel zijn, want het pak stof dat u opzij moet schuiven heeft meer volume.

Echter, wilt u de structuur van de stof beter tot zijn recht laten komen, gebruik dan geen voering, want wanneer er licht doorkomt ziet u de structuur beter.

Plooi

Qua afwerking van de gordijnen zijn er ook weer veel mogelijkheden: enkele plooi, dubbele plooi, drievoudige plooi, geen plooi maar ringen aan een roede, ringen onder een roede, wave……. De keuze wordt bepaald door de stof, de bestaande rail/roede, hoeveel ruimte heeft u om de gordijnen weg te schuiven, etc.
Maak eerst een keuze in afwerking en ga dan pas gordijn stof kopen!

Samenstelling

Bij ons kunt u gordijn stoffen kopen van verschillende materialen (natuurlijke en synthetische) of combinaties van materialen. Bij de keuze van het materiaal kunnen verschillende factoren van invloed zijn: krimp, kleurechtheid, milieubelastende waarde. Natuurlijke materialen nemen vuil beter op dan synthetische materialen en vuil trekt ook dieper in de vezels. Synthetische vezels zijn gesloten vezels en daardoor blijft vuil meer aan de oppervlakte. Natuurlijke materialen zijn niet krimpvrij en ze verkleuren sneller. Is de milieubelastende waarde voor u belangrijk? Dan is het goed om te weten dat een katoen geteelde stof aanzienlijk meer water, elektra en transport verbruikt en wat te denken van de bestrijdingsmiddelen. De polyester stoffen kennen een aanzienlijk lagere milieubelastende waarde, want er komen geen bestrijdingsmiddelen voor in het proces van olie of hergebruikte polyester naar nieuwe garens. Wanneer u dus denkt milieuvriendelijkere gordijnen te hebben bij katoenen gordijnenstof vergist u zich. Tot een paar jaar geleden kon alleen katoen worden hergebruikt, maar tegenwoordig hergebruiken we meer polyester dan natuurlijke vezels.

Hoeveel gordijn stof kopen?

Gaat u gordijn stof kopen, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid gordijnstof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op. Ook kunnen we de gordijnen voor u laten maken, ook daarvoor even contact opnemen.

Tips om op een juiste wijze te meten:

  1. Gebruik liever een rolmaat voor het opmeten van gordijnen en geen meetlint.
  2. Hoogte meten: Meet vanaf bovenzijde rail tot de gewenste hoogte. Wilt u gordijnen van plafond tot vloer, dan meet u van plafond tot vloer minus 2 cm. Wilt u gordijnen die hangen aan ringen onder een roede, dan meet u vanaf onderkant ringen tot vloer, ook weer minus 2 cm.

Heeft u een breed raam, meet de hoogte dan zowel links als rechts van het raam en neem de gemiddelde hoogte. Is het hoogteverschil groter dan 2 cm dan dit graag vermelden in het veld “Opmerkingen”. Bij verduisterende of black-out gordijnen dient u de hoogte minimaal 20 cm voorbij de vensterbank te meten aangezien het gordijn door de plooi van de vensterbank afstaat en het licht tussen de plooi en de vensterbank valt. Heeft u deze mogelijkheid niet, dan tot 1 cm boven de vensterbank meten. Bij het ophangen van de gordijnen, kunt u deze door middel van de verstelbare haken tot op de vensterbank laten zakken.
Bij vouwgordijnen meet u links en rechts de hoogte en neemt u de kortste maat.

  1. Breedte meten: Bij een bestaande rail / roede / gordijnstang meet dan de volledige breedte van de rail / roede / gordijnstang. Is er nog geen rail / roede / gordijnstang, tel dan extra voor het weghangen van het gordijn (10-15 cm aan iedere kant extra, afhankelijk van dikte gordijn en afhankelijk van met of zonder voering). Bij vouwgordijnen tussen het kozijn neemt u de kortste breedte minus 1 cm.

Bij niet-effen gordijnen heeft u extra stof nodig in verband met de rapporthoogte. Deze staat vaak vermeld, zo niet, dan kunt er gerust om vragen. Rapporthoogte is relevant wanneer u gordijnen maakt of laat maken, want net als bij behang, moet het patroon netjes doorlopen als u banen aan elkaar naait. U heeft daarom extra stof nodig, maar hoeveel?

Laten we uitgaan van de meest voorkomende rapporthoogte, nl. 64 cm. Dat betekent dat elke 64 cm hetzelfde patroon zich herhaalt. Als u volgens de berekening van de effen stoffen uitkwam op een benodigde baanlengte van bijvoorbeeld 297 cm, dan deelt u de 297 cm door 64 = 4,64 patronen. 4,64 patronen sluiten natuurlijk nooit op elkaar aan, we moeten denken in hele patronen, u rond dit getal daarom af naar boven en u heeft dus per baan 5 patronen van 64 cm nodig, 5 x 64 = 320 cm per baan in plaats van 297 cm per baan.