Gordijnstoffen

Resultaat 1–18 van de 1133 resultaten wordt getoond

Decoratiestoffen

Gobelin stof dieren 005

15.95

Decoratiestoffen

Gobelin stof dieren 004

15.95

Decoratiestoffen

Gobelin stof motief 152

15.95

Gordijnstoffen

Chopper Forest

12.95

Decoratiestoffen

Gobelin stof motief 157

15.95

Decoratiestoffen

Velvet Printstof 019

25.00

Decoratiestoffen

Linnenlook Stof Effen

8.49

Gordijnstoffen

Chopper Eucalyptus

12.95

Decoratiestoffen

Gobelin stof motief 143

15.95
10.00
25.99

Gordijnstoffen

Chopper Grey

12.95
8.00

Decoratiestoffen

Velvet Umbrie petrol (87)

10.00

Decoratiestoffen

Ottoman Printstof 019

8.40

Gordijnstoffen

Chopper Anthracite

12.95

Decoratiestoffen

Velvet Printstof 003

25.00
5.99

Gordijnstoffen zijn alle interieurstoffen die geschikt zijn om als gordijnstof te gebruiken. Welke kwaliteit u het beste kunt kiezen hangt af van de situatie. Voor korte gordijnen kunt u het beste soepelvallende gordijnstof nemen. Voor lange gordijnen kunt u ook gerust een iets minder soepelvallende stof nemen en dan zijn bepaalde meubelstoffen ook heel geschikt. De meeste stoffen die wij verkopen zijn geschikt om te gebruiken als gordijnstof. De meest gebruikte stoffen met motief zijn Gobelin, Jacquard, Linnenlook, Ottoman, Dubbeldoek en Digitale Print. Van de effen stoffen zijn dat de kwaliteiten Umbrie, Chopper, Modena, Prague, Modena en Monet. Bij de kwaliteit Handgeweven Katoen hoeft u ook geen rekening te houden met motief, want die stoffen hebben alleen een paar vertikale strepen.

Wanneer u effen gordijnstof neemt, hoeft u geen rekening te houden met rapporthoogte. Daarmee bedoelen we dat u bij het aan elkaar naaien van de banen er niet of hoeft te letten dat het motief netjes doorloopt van de ene baan naar de andere baan (net zoals bij behang). Wanneer u een gordijnstof kiest met een motief (patroon) dan is de stelregel dat u voor iedere oneven baan 1 x de rapporthoogte extra neemt. Dus heeft u een gordijn van 3 banen breed, dan neemt u 2 x extra rapporthoogte. De rapporthoogte proberen we zoveel mogelijk te vermelden, maar mocht die ontbreken, dan kunt u dat natuurlijk vrijblijvend aan ons vragen.

Wij kunnen u helpen met de berekening van de benodigde hoeveelheid stof. Dat hangt in de eerste plaats af van de breedte van uw gordijnrails en van de hoogte van uw gordijn, dan van de eventuele rapporthoogte, maar ook van de soort plooi. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw gordijnen niet te plooien, maar van ringen in de stof te voorzien. Op die manier rijgt u uw gordijn aan een gordijnstang.

Verder kunt u ervoor kiezen om uw gordijn te voeren. Met gordijnvoering beschermt u uw gordijn tegen zonlicht, uw gordijnen laten minder licht door, isoleren beter en u krijgt daarmee een voller gordijn. En de aanblik van buiten is mooi afgewerkt. We hebben in ons assortiment normale gordijnvoering en volledig lichtdichte gordijnvoering. U kunt gordijnvoering volledig mee plooien of onder de plooien bevestigen.

Wanneer u effen velvet stof gebruikt voor gordijnen, dan is de keus aan u de vleug naar boven of naar onderen wilt. Tegen de vleug kijken geeft diepere kleuren, maar dan blijft er wat meer stof hangen in de vleug.

U bent bij ons in ieder geval aan het juiste adres, want alle gordijnstoffen uit ons grote assortiment zijn van A-kwaliteit en scherp geprijsd.