Kussens

Resultaat 1–18 van de 2365 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Stoffen voor kussens vind je in ons online assortiment! 

Kussens voegen warmte toe aan de kamer waarin ze worden geplaatst. Op het bed, op de bank en zelfs de kussens buiten op de veranda geven nét die extra touch aan jouw interieur. Zowel binnen als buiten! De stijl van deze stof speelt hierin een belangrijke rol. Stoffen voor kussens vind je je in ons assortiment in diverse kleuren en stijlen. Vind in onze webshop de stof die bij jouw project past.

Stoffen voor kussens

Kussens zijn een echte sfeermaker in jouw interieur. Je gebruikt ze als decoratie of misschien wel om lekker op te relaxen na een lange dag. De kleur, design maar ook zeker de textuur kunnen erg sfeerbepalend zijn. Daarnaast is het ook goed om te weten welke stof het beste past bij jouw kussens. Houd hierbij rekening met de plaatsing van de kussens, worden ze gebruikt als decoratie of echt als verlengstuk van de bank? Hierna bepaal je aan welke eisen de stof moet voldoen zoals kleurechtheid, slijtvastheid en vuilopname.

Wasbaarheid

Stoffen voor kussens kunnen, afhankelijk van de soort, vuil afstoten óf vasthouden. Waar dit aan ligt? De vezels. Gesloten vezels zullen het vuil sneller afstoten zoals bij synthetische stoffen het geval is. Natuurlijke stoffen hebben open vezels. Deze nemen het vuil op en houden dit vast. Nog veel handiger is het als je de stof voor kussens in de machine kunt wassen. Bij extra informatie staat wasvoorschrift vaak vermeld. Als je de kussenstof wilt wassen, is het wel handig als de vulling ook gewassen kan worden of dat je een rits in de kussensloop maakt.

Kleurechtheid 

Met kleurechtheid houd je rekening met de plaatsing van de kussens. Liggen ze binnen op de bank in de zon? Een natuurlijke stof zal sneller verkleuren door de openheid van de vezels, waar een synthetische stof dit minder zal doen. Als je er voor kiest om kussens buitenshuis te plaatsen op een loungeset bijvoorbeeld, dan kun je beter kiezen voor een outdoorstof die weersbestendig is.

Slijtvastheid

Hoe meer de kussens worden gebruikt, hoe hoger de slijtvastheid moet zijn. Deze vind je in duizendtallen aangegeven bij de stoffen voor kussens en geven aan hoeveel ‘uren’ de stofsoort mee gaat. Hoe hoger dit getal, des te intensiever het gebruik kan zijn voordat de stof slijt. Stoffen voor kussens dienen vaak als decoratie en worden minder intensief gebruikt dan een bank. Daarom is een Martindale vanaf 30.000 aan te raden als stoffen voor kussens.

Welke stoffen voor kussens zijn geschikt voor mij?

Stoffen voor kussens zijn er dus in allerlei soorten, maten en kleuren. Ook texturen zijn hierin belangrijk. Wil je een jacquard stof met ingeweven print als stof voor je kussens of toch liever een effen velvet stof? Kies voor beide om mooie contrasten te creëren of volg de trends om jouw interieur kleur in te blazen. 

Om drie sierkussens te maken 45 bij 45 centimeter van dezelfde stof, heb je één meter stof nodig van 140 centimeter breed. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een contrasterende voor- en achterkant zodat je binnen een handomdraai een nieuw kussen hebt! Ook voor zitkussens zijn onze stoffen gepast, maar houd hierbij wel rekening dat je door de dikte van de vulling extra stof nodig kan hebben.

Wij staan klaar voor jouw stofvragen

Weet je nog niet welke kussen stof past bij jouw wensen? Blader dan eens door ons assortiment en raak geïnspireerd door de mogelijkheden. Als je hulp nodig hebt of vragen hebt, stel ze dan vooral.