Printstoffen

Wilt u printstof kopen? Of bent u op zoek naar bedrukte gordijnstoffen, meubelstoffen of decoratiestoffen? Dan kunt het beste printstoffen kopen bij De Groot Stoffen, want bij ons vindt u een uitgebreide collectie printstoffen.

Bij ons kunt u onderstaande kwaliteiten printstoffen kopen:

Velvet Katoen Linnenlook Ottoman Katoen/polyester

Wat is nu eigenlijk een Print stof?

Een print stof is bedrukte stof. Stoffen met afbeeldingen kunnen ofwel bedrukt zijn of de afbeeldingen zijn ingeweven, zoals bij gobelin stof of jacquard stof. Bij een ingeweven print wordt de afbeelding gemaakt door het naar voren halen van verschillende kleuren draad. Bij een print stof is de afbeelding er middels verf op geprint, dus alleen aan de voorzijde van de stof zichtbaar. Aan de achterzijde kan de print doorschijnen, maar daar is hij dan veel minder duidelijk. Een printstof kan dus ook veel dunner zijn dan een stof met een ingeweven print, want het is niet nodig om verschillende kleuren draad te gebruiken.

U kunt zich voorstellen dat verf op een katoenen stof dieper in de vezel trekt dan bij een polyester stof. En door wassen kan een print vervagen, daarom is ook altijd het advies om niet te heet te wassen, want dat vindt de verf niet zo fijn.

Verschil tussen digitale printstof en gewone printstof

Waarom zou ik digitale printstof kopen in plaats van de gewone printstof?

Het grote verschil tussen digitale print en analoge print is dat het bij de digitale printmethode niet nodig is om printplaten te vervangen. Digitaal printen is een relatief nieuwe techniek die eind jaren 90 is opgekomen, waarbij het ontwerp direct op een platte ondergrond geprint wordt. U kent het uit uw kleurenprinter. De 4 basis kleuren (CMYK, de vier potjes inkt) worden gemengd en daar maakt de printer elke gewenste opdruk mee. U kunt met digitale print dan ook op een vlak oppervlak alles printen wat u wenst. Een digitale printstof kan veel gedetailleerder zijn dan een analoge print. Het printen van vele meters stof duurt bij digitale print wel langer dan bij analoge print en dat is dan ook één van de reden dat digitale printstoffen duurder zijn dan stoffen met een analoge print.

Wat kun je allemaal maken van een print stof?

Feitelijk kun je alles maken met een print stof, afhankelijk van de kwaliteit van het basisdoek. Onze printstoffen zijn voornamelijk bedoeld voor het interieur. De print zelf doet er niet zo toe. Onze print stoffen zijn niet rekbaar, dus voor kleding beperkt te gebruiken.

Decoreer uw huis volgens de laatste trend!

Jazeker, met printstoffen kunt u perfect decoreren. Van alle kwaliteiten decoratiestoffen die wij ons assortiment hebben, zijn de print stoffen het meest geschikt. Een greep uit de vele toepassingen: sierkussens, losse zitkussens, tuinmeubelkussens, bekleden van dozen, beplakken van lampenkappen, vlaggenslingers, schorten, placemats, tafelkleden, opbergzakken, binnenbekleding van manden, boekenkaften, spreien en wanddecoratie.

Is print stof geschikt voor het bekleden van meubels?

Onze printstoffen zijn geschikt om meubels mee te bekleden, maar vooral voor niet-intensief gebruik. Zo worden de Engelse rozen van de Ottoman kwaliteit heel vaak gebruikt voor slaapkamer stoelen. De katoenen digitale print stoffen zijn zeker sterk genoeg, maar bij katoenen printstoffen kan de print door langdurige blootstelling aan zonlicht vervagen en vuil trekt dieper in natuurlijke vezels dan in kunstvezels. De linnenlook printstoffen zijn zeker ook sterk genoeg, en hebben het voordeel dat ze een linnen kleur basis doek hebben, waardoor verkleuring en vuil minder opvalt. We raden altijd aan om de losse bekleding te voorzien van ritsen, zodat u de stof in de wasmachine kunt wassen. Wel wassen voordat u gaat naaien, zodat de kussens na de eerste wasbeurt nog passen.

Voor meubels die intensief gebruikt worden, raden we meubelstoffen aan met een hogere Martindale.

Voor de mooiste gordijnen!

Van onze printstoffen kunt u prachtig gordijnen maken, zeker als u er ook gordijnvoering achter maakt. De printstoffen vallen heel soepel en zijn ook niet te zwaar. Vaak worden ze gebruikt voor gordijnen in de slaapkamer of keuken, maar de velvet printstoffen zien we ook geregeld in de woonkamers. Print stof gordijnstoffen zijn geschikt voor alle soorten gordijnen, lange en korte, wave gordijnen, optrekgordijnen, vouwgordijnen, geplooide gordijnen of gordijnen met ingeslagen ringen.

Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid gordijnstof dient u rekening te houden met rapporthoogte, zodat het dessin van de stof netjes doorloopt. Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen. Wilt u gegarandeerd voldoende printstof kopen, laat ons dan de benodigde hoeveelheid uitrekenen.

Printstoffen zijn niet alleen veelzijdig toepasbaar als interieur stof, maar worden ook in de mode gebruikt voor jassen en tassen.

Het grootste assortiment van Nederland

U kunt bij ons printstof kopen in een grote diversiteit aan soorten, thema’s, patronen, waardoor er voor ieders smaak en interieur wel een passende print stof te vinden is. Door het grote assortiment is bedrukte stof kopen bij ons een waar feest!

Ervaring leert dat de stof gemakkelijk te verwerken is, ook omdat de stof niet rekbaar is, zonder gebruik van speciaal stiksel, naald of garen. Ook kunt u de naden goed plat uitpersen.

Gaat u printstof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Zie Veelgestelde vragen hoe u de maat voor gordijnen moet meten. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

 

Misschien heeft u onze printstoffen al gezien op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs. Bij het bestellen kunt u aangeven of u de printstof op rol wilt krijgen. Kiest u daar niet door, dan krijgt u de printstof dubbelgevouwen opgerold op een plankje.