Meubelstoffen

Resultaat 1–18 van de 2508 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Meubelstoffen kopen bij De Groot Stoffen

Wil je online meubelstoffen kopen? De Groot Stoffen verkoopt meubelstoffen voor ieder budget, een goede kwaliteit voor een eerlijke prijs met goede service.

Nieuwe meubels of herstofferen?

V.w.b. duurzaamheid kun je beter oude meubels herstofferen, dan hele nieuwe te kopen. Je kunt zelfs kiezen voor meubelstof van hergebruikte garens zoals Face, of hergebruikte vezels, zoals imitatieleer Cow. Met onze meubelstoffen kun je een oude stoel eenvoudig opknappen, mits je de juiste stof hebt, want niet alle stoffen zijn geschikt. Klik ‘stof voor bank‘ of ‘stof voor stoel‘ als je snel een geschikte stof wilt vinden.
Van een meubelstof wordt veel gevraagd; (ver)zitten zorgt voor slijtage en pilling, zonlicht zorgt voor verkleuring en door gebruik kunnen er vlekken ontstaan. Je bepaalt zelf welke aspecten (slijtvastheid, comfort, uitstraling, onderhoud, duurzaamheid) doorslaggevend zijn in je keuze, eventueel met onze hulp.

Wat zijn geschikte meubelstoffen?

De ene stof is meer meubelgeschikt dan de andere stof. De kwaliteiten die wij tonen in de categorie MEUBELSTOFFEN zijn allemaal meubelgeschikt, maar niet allemaal primaire meubelstoffen zoals bijv. de geweven Boa of de velvet Aimee. D.m.v. de subcategorieën kom je snel bij de juiste stof.
Neem een kijkje in onze winkel en blog voor tips en om inspiratie op te doen. De stoffen zijn allemaal geprijsd per strekkende meter, de minimale afname is van de meeste stoffen1 meter en bestellingen worden afgerond op 10 cm. Een enkele kwaliteit kan al vanaf 50 cm besteld worden. De minimale afname staat per product aangegeven. De breedte van de stof en andere technische gegevens staan per stof vermeld.

Martindale waarde van meubelstoffen

Bij meubelstof kopen speelt slijtvastheid (Martindale) een belangrijke rol. Met een objectieve wrijftest wordt de slijtage van meubelstoffen nagebootst. De Martindale eenheid staat voor het aantal wrijvingen totdat de eerste draad breekt. Een Martindale van 50.000 betekent dat de eerste draad na 50.000 wrijvingen kan knappen, ofwel na 50.000 keer op de bank ploffen kan de eerste draad knappen. Een Martindale tussen 10.000 en 30.000 toeren is voor een zitmeubel dat niet heel intensief gebruikt wordt. Hoe intensiever het meubelstuk gebruikt wordt, hoe hoger de benodigde Martindale.
Onze primaire meubelstoffen hebben een Martindale variërend van 30.000 tot 150.000 toeren en deze staat vermeld onder extra informatie. Daar vind je alle andere eigenschappen. Wanneer de Martindale niet vermeld staat, dan is deze niet bekend. Dat betekent dan automatisch dat de stof geen primaire meubelstof is.

Kleur en structuur bepalen de look en feel van meubelstoffen

Comfort, look en kleur zijn ook bepalend in de keuze. Comfort en look wordt meestal bepaald door de structuur van het weefsel. De samenstelling van onze meubelstoffen variëert van zuiver natuurlijke materialen, zoals Vintage, tot volledig synthetisch zoals Chopper, en alles wat er tussenin zit. We hebben ook meubelstoffen van gerecycled materiaal, zoals van oude wollen truien, van petflessen of van industrieel katoenafval. Welke stof je kiest bepaal je helemaal zelf, jij weet wat belangrijk voor jou is. Bij ons vind je vast een stof die past bij jouw stijl, smaak en interieur.

Andere toepassingen

Je kunt ook meubelstof kopen voor andere toepassingen. Een aantal kwaliteiten leent zich ook lampenkappen of tafelkleden. Uiteraard lenen alle meubelgeschikte stoffen zich voor kussens!

Online meubelstof kopen? Bestel eerst een stofstaal!

Op een beeldscherm is de structuur van meubelstoffen goed te zien, maar komt kleur vaak anders over. Twijfel je over de kleur of het materiaal, bestel dan eventueel online een stofstaal (ongeveer 8 x 8 cm) voordat je tot bestellen overgaat. Weet je niet hoeveel stof je nodig hebt? Neem dan even contact op, want ook daar kunnen we helpen.

Ben je op zoek naar goedkope meubelstoffen? Houd de site of Facebook in de gaten voor mooie aanbiedingen.


Meubelstoffen

U vindt bij ons een grote collectie betaalbare meubelstoffen. Onze meubelstoffen zijn van goede kwaliteit, meestal Nederlands fabricaat en worden ook gebruikt door grote meubelfabrikanten. De kwaliteiten zijn meestal voor langere tijd in onze collectie en zolang ze geproduceerd worden, zijn ze via ons altijd na te bestellen. Verder hebben we een aantal kwaliteiten imitatieleer in meubelkwaliteit. Wist u dat u bij het aanschaffen van nieuwe meubels vaak zelf de stof kunt aanleveren? Dat kan veel geld schelen. Als leidraad vindt u bij iedere meubelstof een overzicht van benodigde stof per model. Wanneer u niet zeker bent van de kleur kunt u altijd een staaltje opvragen per email. Ook voor advies kunt u vrijblijvend contact opnemen. Verder werken we samen met enkele stoffeerders waarmee we u in contact kunnen brengen.

Zelf nieuwe meubels maken met onze meubelstof

Wanneer u uw meubels gaat bekleden met meubelstof heeft u het grote voordeel dat u veel keus hebt. U kunt zo zelf kiezen hoe uw meubels eruit komen te zien. Hierdoor krijgt u als vanzelf unieke meubels. Soms kan het erg leuk zijn om nieuwe meubels te maken, of uw bestaande meubels aan te passen met een nieuwe stof. Met ons uitgebreide aanbod aan meubelstoffen kunt u hiermee alle kanten op. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor leuke inspiraties en tips. <2>Diverse kwaliteiten Let er op bij de keuze van de juiste meubelstof dat u een geschikte kwaliteit kiest. Zo zitten er verschillen in kwaliteit voor bijvoorbeeld woonkamer gebruik of intensief woonkamer gebruik. Deze waarden staan bij al onze producten aangegeven bij de specificaties.

Verschillende toepassingen

Eigenlijk kunt u alle kanten op met de diverse meubelstoffen van De Groot Stoffen. Banken, Stoelen, Lampen, niets is onmogelijk. Niet alleen kunt u bij ons online stoffenwinkel winkelen maar kunt u ons vinden op diverse weekmarkten en stoffenmarkten door het hele land.