Effen stoffen

Resultaat 1–18 van de 1659 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Zoek je effen stoffen voor je interieur? Dan ben je bij De Groot Stoffen aan het juiste adres. We hebben met name enorm veel effen meubelstoffen en gordijnstoffen.

Onder ‘effen’ of ‘uni’ verstaan we alle stoffen zonder afbeelding, dus niet met een print en niet met een ingeweven afbeelding. Onder ‘effen’ vallen dus niet alleen de stoffen die egaal zijn van kleur, maar ook alle gemeleerde stoffen en bijvoorbeeld ook de wat grover geweven stoffen die met draden van verschillende kleuren geweven zijn.

Effen hoeft niet saai te zijn. Je kunt stoffen van verschillende weefsels in de zelfde kleurfamilie heel mooi met elkaar combineren. Dat is minder saai en tegelijkertijd creëert het rust in je interieur.

Bij alle kwaliteit effen stoffen staat uitgebreid beschreven wat voor weefsel het is en, indien van toepassing, wat voor soort backing de stof heeft. Zo kan een meubelstof aan de rugzijde voorzien zien van een lijmlaag, maar het kan ook zijn dat er een andere stof tegenaan gelijmd is ter versteviging. Zo’n backing is ofwel een dunne sterke stof of een wat dikkere viltachtige laag, die zorgt voor extra zitcomfort.

De meeste effen stoffen in onze collectie zijn primaire meubelstoffen, dus geschikt om je bank of stoelen mee te bekleden. Uiteraard zijn deze stoffen dan ook geschikt om kussens van te maken.

Het is altijd lastig om op een beeldscherm de kleur van stof goed te kunnen beoordelen. Daarom bieden we een staalservice. Je kunt tegen een kleine vergoeding een stofstaaltje van ongeveer 8 x 8 cm bestellen om de stof te kunnen voelen en de kleur beter te zien. Op deze manier kun je verschillende effen stoffen met elkaar vergelijken.

Je dient er wel rekening mee te houden dat er kleurverschil kan zijn door verschillende verfbaden. De meeste kwaliteiten zijn lang leverbaar, maar als je twijfelt of je genoeg stof bestelt, dan kun je beter wat meer nemen om zeker te zijn van hetzelfde verfbad.