Satijn stof

Toont alle 8 resultaten

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Satijn stof kopen?

Wil je satijn stof kopen? Voor een effen interieurgeschikte satijn bent u bij De Groot Stoffen aan het juiste adres. In de stoffenwinkel van De Groot Stoffen vindt u een groot assortiment aan interieurstof, zoals meubelstof, gordijnstof en decoratiestof. We hebben een grote vaste collectie, bestaand uit unistoffen of stof met een ingeweven motief of met print.

Bombyx

De uit Frankrijk afkomstige Satijn stof Bombyx is een mooie effen meubelstof met zijdeglans en een linnenstructuur (dikkere draden afgewisseld met dunnere draden). Het heeft veel weg van wilde zijde, maar is vele malen sterker. Deze chique meubelstof maakt van ieder meubelstuk een stijlvol inrichtingsobject.

Maar Satijn stof Bombyx is ook uitermate geschikt als gordijnstof. De stof valt mooi soepel en stelt ook uw raam in een mooi daglicht, bijvoorbeeld als ringgordijnen, lusgordijnen of decoratieve gordijnen met gordijnenband. Satijn stoffen hebben een zachtzijde glans en daardoor een glamoureuze uitstraling. Het dichte weefsel valt erg soepel en is daarom zeer geschikt voor gedrapeerde gordijnen. Natuurlijk houdt deze satijnen gordijnstof behoorlijk wat licht tegen, maar wilt u volledig lichtdichte gordijnen, dan hebben we ook nog een lichtdichte gordijnvoering. Deze voering is tevens goed voor het behoud van uw gordijnstof.

Satijn Bombyx is niet alleen een prachtige meubelstof en gordijnstof. Je kunt deze satijn stof kopen als interieur decoratiestof, bijvoorbeeld voor losse sierkussens of voor lampenkappen. Van restanten kunt u nog een mooie toilettas maken.

Kenmerken satijn

Satijnen stoffen hebben een satijnbinding, ook wel atlasbinding genoemd. Bij deze binding liggen de kruispunten gelijkmatig verspreid, waardoor de garens heel dicht op elkaar geweven kunnen worden. Satijnen stoffen zijn dan ook zeer dicht geweven stoffen. Satijn kan worden gemaakt van diverse materialen, maar deze Satijn Bombyx bestaat uit 38% polyester en 62% katoen. Daarom is deze stof ook zo geschikt om te gebruiken voor stoelen en gordijnen.

Satijn stof is eenvoudig te snijden en te verwerken. De stof kan echter verschuiven bij het snijden of knippen. Pin de delen daarom goed vast met spelden. Gebruik zo dun mogelijke spelden om gaten te voorkomen en pin indien mogelijk alleen in de naadtoeslag.

Met Satijn stof Bombyx hebben we een luxe kwaliteit gordijnstof annex meubelstof annex decoratiestof toegevoegd aan ons toch al brede assortiment en we hebben er het volste vertrouwen in dat onze klanten tevreden zullen zijn met deze stof. Voor wie houdt van wilde zijde, is stof satijn een heel goed alternatief.

Bent u op zoek naar een mooie gordijnstof, of naar een decoratiestof voor wat luxe accenten in uw interieur of u zoekt een chique bekledingstof, en u wilt de stof satijn graag zien en voelen, bestel dan een stofstaal (ongeveer 8 x 8 cm).