[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Velour Gordijnen voor een luxueuze en functionele raambekleding

Velour gordijnen zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege hun luxueuze uitstraling en aangename aanraking. Deze gordijnen zijn gemaakt van een zachte, fluweelachtige stof die velours wordt genoemd. Velour gordijnen zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en maten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elk interieur.

Bekijk ons assortiment gordijnstoffen:

Vouwgordijnen Paneelgordijnen Gordijnstoffen

Warmte- en geluidsabsorberende eigenschappen

Een van de belangrijkste voordelen van gordijnen is hun vermogen om warmte en geluid te absorberen. Dit maakt ze perfect voor slaapkamers en woonkamers waar u wilt dat het rustig en privé is. Bovendien zijn velour gordijnen ook goed voor het isoleren van uw huis, waardoor ze bijdragen aan een lager energieverbruik en lagere energiekosten.

Veelzijdigheid in soorten gordijnen

Naast velour gordijnen, bieden wij ook andere soorten gordijnen aan, zoals vouwgordijnen en paneelgordijnen. Vouwgordijnen zijn ideaal voor grote ramen of openslaande deuren en geven een moderne look aan uw huis. Paneelgordijnen zijn een goede keuze voor ruimtes waar u meer privacy wilt, zoals slaapkamers of badkamers. Beide soorten gordijnen kunnen worden aangepast aan uw wensen en interieur.

Gordijnstoffen

Velour gordijnen - de groot stoffen

Naast gordijnen, bieden wij ook een breed scala aan gordijnstoffen aan. Onze gordijnstoffen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en patronen, en zijn perfect voor het maken van uw eigen gordijnen. Onze gordijnstoffen zijn van hoge kwaliteit en gemakkelijk te onderhouden.

Voor inspiratie over hoe u velour gordijnen kunt combineren met andere raambekleding of hoe u ze kunt gebruiken in verschillende kamers, bezoek dan onze blog over vintage interieur stoffen.

Energie besparen met velour gordijnen

Velour gordijnen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Ze zijn uitstekend in het isoleren van uw huis, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekeningen. Volgens studies, het gebruik van gordijnen in combinatie met dubbele beglazing kan leiden tot een besparing van ongeveer 7-17% op de energiekosten voor verwarming en koeling. In een gemiddeld huishouden, dit kan leiden tot een besparing van ongeveer €150-€300 per jaar.

Velour gordijnen helpen om warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. Dit kan worden bereikt door het aanpassen van de gordijnen gedurende de dag, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en de temperatuur buiten. Bijvoorbeeld, tijdens de wintermaanden, het openen van de gordijnen tijdens de dag om de zonnestralen te benutten kan bijdragen aan een natuurlijke verwarming van de kamer. Aan de andere kant, tijdens de zomermaanden, het sluiten van de gordijnen tijdens de dag kan helpen om de warmte buiten te houden en het koel houden van de kamer.

In samenvatting, Velour gordijnen zijn een uitstekende keuze voor een duurzame en energie-efficiënte raambekleding. Door hun capaciteit om warmte en geluid te absorberen, kunnen ze bijdragen aan een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Daarnaast, kunt u ook besparen door het gebruik van gordijnen als extra isolatie in combinatie met dubbele beglazing. Zoals aangegeven in de cijfers, kan dit leiden tot een aanzienlijke besparing op uw energierekeningen.

Zijn velour gordijnen duurzaam?

Jazeker! Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de huidige tijd, en velour gordijnen zijn een milieuvriendelijke keuze voor uw raambekleding. Velour gordijnen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen of linnen, en kunnen gemakkelijk worden gereinigd en opnieuw gebruikt. Dit betekent dat ze minder vaak hoeven te worden vervangen, wat bijdraagt aan een lagere afvalstroom en minder belasting van de natuurlijke hulpbronnen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]