Outdoorstoffen

Wilt u outdoorstoffen kopen? Of bent u op zoek naar gordijnstof voor buiten? Dan kunt u online uw hart ophalen bij De Groot Stoffen, want bij ons bestelt u heel eenvoudig diverse soorten.

We hebben de onderstaande kwaliteiten:

Allicante Florida Soleil Dralonprint

Wat zijn outdoorstoffen?

Dat zijn stoffen die speciaal geschikt zijn voor buiten. Ze kunnen een regenbuitje hebben, het ‘weer’ trekt niet in de stof en de kleur blijft langer helder. Deze stoffen worden gebruikt voor buitenkussens, in de tuin of op de boot, voor buitengordijnen of voor tafelkleden op de tuintafel.

Wat is het verschil tussen de diverse kwaliteiten?

Alle kwaliteiten zijn weerbestendig, d.w.z. de stoffen zijn bestand tegen de inwerking van het weer. U heeft vast wel eens stof te lang vochtig gelaten, dan kwamen er van die kleine zwarte puntjes in de stof die er niet meer uitgingen. Bij weerbestendige stof gebeurt dat niet.outdoorstoffen dralonprint

Al onze kwaliteiten zijn sterk genoeg voor stevige zitkussens waar u met een gerust hart op kunt neerploffen. De stof zal er niet van scheuren. Voor een zitting zonder vulling (zoals een strandstoel), raden we aan de stof dubbel te nemen.

Florida is een volledig waterdichte en weerbestendige kwaliteit. Wanneer u dan ook nog de Engelse naad gebruikt, dan kunnen de naden ook niet lekken en blijft de vulling van de kussens ook droog.

Allicante is een waterafstotende en weerbestedige kwaliteit. Wanneer er een buitje valt, blijft het water vrij lang op het kussen liggen. Gaat u wrijven of wacht u heel lang, dan zal uiteindelijk de vulling van de kussens alsnog nat worden.

Soleil is net als Allicante, maar iets dikker en nog sterker.

Dralonprint is een kwaliteit die voor de gezellige accenten buiten zorgt. Zoals een gezellig tafelkleed, een kleurrijk kussentje op de grote effen kussens van de loungeset. Ook weerbestendig en waterafstotend uiteraard.

En reageert een outdoorstof op zonlicht?

De outdoorstoffen hebben een hogere lichtechtheid dan andere stoffen. Dat betekent dat ze veel minder snel verkleuren. Weet wel, dat uiteindelijk alle stoffen verkleuren, dus laat u nooit wijsmaken dat een stof niet kan verkleuren. Bij deze soort stoffen duurt het gewoon veel langer.

Maak gebruik van onze staalservice!

Een kleur kiezen vanaf een beeldscherm is altijd lastig. Daarom bieden we de mogelijkheid om een stofstaaltje te bestellen. Dit is tegen kostprijs, we verdienen er niks aan, het is een service van ons voor u. Een stofstaaltje is ongeveer 8 x 8 cm en is bedoeld om de kleur goed te kunnen zien en de stof te kunnen voelen. Van een stof met een groot patroon, ziet u op een staaltje slechts een klein stukje, dus verwacht daar niet te veel van.

Waarom De Groot Stoffen?

Omdat wij snel leveren en goede service bieden. Onze stoffen blijven lang in de collectie, dus u kunt nog lang nabestellen. Naast de staalservice hebben we een maakservice, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Ziet u er tegenop om de buitenkussens zelf te maken, neem dan contact op voor de maakservice. Neem ook gerust contact op om de exacte benodigde hoeveelheid stof te berekenen, voor advies of offerte.

Misschien heeft u onze outdoorstoffen al gezien bij ons op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs. Als dat niet zo is en u zoekt een outdoorstof dan kunt u een kleine stofstaal bestellen, zodat u de stof kunt voelen en de kleur kunt beoordelen. Wij versturen niet alleen binnen Nederland, maar ook naar het buitenland, in met name Duitsland en België hebben we veel vaste klanten.