Outdoorstoffen

Wilt u waterafstotende outdoorstoffen kopen? Of bent u op zoek naar gordijnstof voor buiten? Dan kunt u online uw hart ophalen bij De Groot Stoffen, want bij ons bestelt u heel eenvoudig diverse soorten.

U kunt bij ons de volgende soorten waterafstotende outdoorstoffen online bestellen:

Allicante SunMax Florida Soleil Dralonprint Outdoorprint Jacquard Garden Spring Marina

Hieronder de meest verkochte stoffen:

Wat zijn outdoorstoffen?

Dat zijn weerbestendige en waterafstotende stoffen die speciaal geschikt zijn voor buiten. Ze kunnen een regenbuitje hebben, ze drogen snel, het ‘weer’ trekt niet in de stof en de kleur blijft langer mooi. Deze stoffen worden gebruikt voor buitenkussens, in de tuin of op de boot, voor buitengordijnen of voor tafelkleden op de tuintafel.

Wat is het verschil tussen de diverse kwaliteiten?

Alle kwaliteiten zijn weerbestendig, d.w.z. de stoffen zijn bestand tegen de inwerking van het weer. U heeft vast wel eens stof te lang vochtig gelaten, dan kwamen er van die kleine zwarte puntjes in de stof die er niet meer uitgingen. Bij weerbestendige stof gebeurt dat niet.dralonprint

Al onze kwaliteiten zijn sterk genoeg voor stevige zitkussens waar u met een gerust hart op kunt neerploffen. De stof zal er niet van scheuren. Voor een zitting zonder vulling (zoals een strandstoel), raden we aan de stof dubbel te nemen. Hieronder een korte beschrijving van de verschillende soorten waterafstotende outdoorstoffen:

SunMax is een zwaardere kwaliteit gemaakt van 100% polypropyleen, waterafstotend, weerbestendig, rotvrij, brandwerend en heeft een hoge lichtechtheid. Neemt ook geen vocht op. Ideaal voor bij het water.

Florida is een waterafstotende en weerbestendige outdoorstof. Wanneer u dan ook nog de Engelse naad gebruikt, dan kunnen de naden ook niet lekken en blijft de vulling van de kussens ook droog.

Allicante is een waterafstotende en weerbestedige kwaliteit van polyester/polyacryl. Wanneer er een buitje valt, blijft het water vrij lang op het kussen liggen. Gaat u wrijven of wacht u heel lang, dan zal uiteindelijk de vulling van de kussens alsnog nat worden.

Soleil is net als Allicante, iets zwaarder, gemeleerd van kleur en nog sterker.

Dralonprint is een waterafstotende outdoorstof die voor de gezellige accenten buiten zorgt. Gemaakt van polyester met teflon. Zoals een gezellig tafelkleed, een kleurrijk kussentje op de grote effen kussens van de loungeset. Uiterard ook weerbestendig.

Outdoorprint is een 100% polyester lichtere kwaliteit, maar heel erg sterk. Voorzien van prachtige kleurrijke prints. Waterafstotende outdoorstof en sneldrogend.

Outdoor Jacquard is een 100% polyacryl jacquard geweven outdoorstof, wat zwaarder doek, waterafstotend. Tweekleurig waarbij voor- en rugzijde gespiegeld zijn van kleur, leuk om met elkaar te combineren.

Garden is een buitenstof met teflon finish en is daardoor UV-bestendig, vlekbestendig en waterafstotend. Samenstelling is 100% polyacryl, voelt prettig aan de huid. Onderscheid zich van de andere kwaliteiten door het kleine ingeweven werkje.

Spring lijkt veel op Soleil, maar dan met een werkje vergelijkbaar met dat van Garden. Een combinatie van beiden dus eigenlijk. Samenstelling 100% polyester.

Marina streepstof is de meest zware kwaliteit stof voor buiten die we hebben. Verkrijgbaar in 3 kleuren. Samenstelling 76% PVC 2% PU 22% PES.

En reageert een outdoorstof op zonlicht?

De outdoorstoffen hebben een hogere lichtechtheid dan andere stoffen. Dat betekent dat ze veel minder snel verkleuren. Weet wel, dat uiteindelijk alle stoffen verkleuren, dus laat u nooit wijsmaken dat een stof niet kan verkleuren. Bij deze soort stoffen duurt het gewoon veel langer.

Maak gebruik van onze staalservice!

Een kleur kiezen vanaf een beeldscherm is altijd lastig. Daarom bieden we de mogelijkheid om een stofstaaltje te bestellen. Dit is tegen kostprijs, we verdienen er niks aan, het is een service van ons voor u. Een stofstaaltje is ongeveer 8 x 8 cm en is bedoeld om de kleur goed te kunnen zien en de stof te kunnen voelen. Van een stof met een groot patroon, ziet u op een staaltje slechts een klein stukje, dus verwacht daar niet te veel van.

Waarom De Groot Stoffen?

Omdat wij snel leveren en goede service bieden. Onze waterafstotende outdoorstoffen blijven lang in de collectie, dus u kunt nog lang nabestellen. Naast de staalservice hebben we een maakservice, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Ziet u er tegenop om de buitenkussens zelf te maken, neem dan contact op voor de maakservice. Neem ook gerust contact op om de exacte benodigde hoeveelheid stof te berekenen, voor advies of offerte.

Misschien heeft u onze outdoorstoffen al gezien bij ons op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs. Sinds Corona staan we niet meer op de markt, maar hebben we ons online assortiment verder uitgebreid. Wanneer u onze stoffen nog niet kent en u zoekt een outdoorstof dan kunt u een kleine stofstaal bestellen, zodat u de stof kunt voelen en de kleur kunt beoordelen. Wij versturen niet alleen binnen Nederland, maar ook naar het buitenland, in met name Duitsland en België hebben we veel vaste klanten.