Lampenkappen

Resultaat 1–18 van de 944 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Lampenkap stof geeft frisse look aan jouw interieur 

Wie deed het licht uit? Niemand, want dat licht mag aanblijven als jouw lamp een toffe lampenkap stof heeft! Verlichting zorgt er niet alleen voor dat je kunt zien in het donker. Een mooi beklede lampenkap voegt ook sfeer toe aan de kamer waarin hij staat. Daarmee sla je twee vliegen in één klap. Om te bepalen welke stof geschikt is voor de lampenkap van jouw dromen, moet je rekening houden met een aantal factoren.

Verwerkbaarheid van lampenkap stof

De stof voor een lampenkap moet soepel zijn, licht van gewicht en moet verlijmd kunnen worden. De stoffen waarvan wij aangeven dat ze geschikt zijn, kunnen naar onze mening goed verwerkt worden als lamp stof.

Lichtdoorlatendheid

Het is niet persé een eis dat de stof voor een lampenkap lichtdoorlatend moet zijn. Het licht kan immers naar boven en onderen schijnen. De meeste stoffen houden echt wel wat licht tegen, maar met een lichtbron vlakbij zul je zien dat ze toch doorschijnen. Zo zie je dat bij een velvet print stof sommige aspecten van de print juist meer opvallen, omdat de lichtbron zo dichtbij is. De jacquard stoffen met ingeweven motief doen het ook heel goed als lampenkap stof. En de wat dunnere velvets kunnen ook uitstekend gebruikt worden als lamp stof. Maar ook de dikkere bouclé stof laat zelfs licht door.

Kleurechtheid

Stoffen van natuurlijke materialen zijn minder kleurecht dan de meer synthetische stoffen. Wanneer je lamp in direct zonlicht staat, zul je daar rekening mee moeten houden, anders verkleurt de ene kant van de lampenkap meer dan de andere kant. Hoe meer polyester in de lamp stof, hoe minder last je hebt van verkleuring. Onze digitale katoen print is bijv. qua verwerkbaarheid en lichtdoorlatendheid heel geschikt als stof voor een lampenkap, maar de katoenen print zal door zonlicht absoluut verkleuren.

Pimp je lamp én je interieur

Met onze stoffen pimp je niet alleen je lamp, je kunt de stof voor meer decoraties gebruiken en op die manier de stof laten terugkomen in het interieur. Herhaling creëert immers rust. Zo zou je bijpassende kussens kunnen maken, of zelfs een stoeltje kunnen bekleden met dezelfde stof.

Hoeveel meter stof heb ik nodig?

Hoeveel stof je nodig hebt, is moeilijk te zeggen. dat hangt helemaal af van de vorm van je lampenkap. Hoe rechter de lampenkap, hoe eenvoudiger uit te rekenen hoeveel lampenkap stof je nodig hebt. Ga je voor het eerst een lampenkap bekleden? Er zijn op YouTube diverse filmpjes te vinden met handige tips hoe je het moet aanpakken. Het simpelste is natuurlijk de kokervormige lampenkap.

Wil je weten of een stof geschikt is voor jouw lampenkap? Je hebt bij ons de mogelijkheid om stofstaaltjes te bestellen. Hiermee kun je beoordelen of de kleur je bevalt en hoe de verwerkbaarheid van de stof is. 

Hulp nodig bij het zoeken van stof?

De Groot Stoffen staat voor je klaar! Heb je vragen over kleuren, soorten of andere design kwesties waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken? Schroom dan niet en neem contact met ons op!