Gobelin Stoffen

Bent u op zoek naar gordijnstoffen, meubelstoffen of decoratiestoffen met een bepaald patroon? Dan kunt heel goed gobelin stoffen kopen bij De Groot Stoffen, want wij hebben een uitgebreide collectie gobelin stoffen in huis.

Bekijk ons assortiment Gobelin stoffen:

Gobelin gordijnstoffen Gobelin meubelstoffen Gobelin decoratiestoffen

Dierenprint stoffen

Gobelin Dieren 005

18.40

Bloemen stoffen

Gobelin 027

18.40

Geometrische stoffen

Gobelin 157

18.40

Bloemen stoffen

Gobelin 143

18.40

Decoratiestoffen

Gobelin 189

18.40

Dierenprint stoffen

Gobelin 146

18.40

Bloemen stoffen

Gobelin 028

18.40

Wat is nu eigenlijk een Gobelin stof?

Gobelin stof is een stof waarbij met een speciale weeftechniek een patroon in de stof gemaakt wordt. Dat patroon is er dus niet op geprint of geborduurd, het is ingeweven. U weet vast wel hoe een ouderwets weefgetouw eruit ziet. De draden die in de lengte lopen, heten schering. De schering is vaak een neutrale kleur draad. De draden die door de schering worden geweven, heten inslag. Die inslag is een gekleurde draad is. Het patroon wordt geweven door de inslagdraad van een bepaalde kleur naar voren te halen. Oorspronkelijk werd deze weeftechniek gebruikt voor wandkleden en werd zijde en wol gebruikt. Benieuwd hoe die gobelin stoffen er vroeger uitzagen? Er hangen prachtig gobelin wandkleden in het Rijksmuseum, maar ook staan er fauteuils met gobelin meubelstoffen.

Gobelin stoffen

De samenstelling van onze gobelin stoffen bestaat uit katoen en polyester, omdat wol en zijde onbetaalbaar is en veel te kwetsbaar en moeilijk te wassen. Onze gobelins daarentegen kunt u gewoon in de machine wassen op 30 graden. Katoen met toevoeging van polyester maakt de stof juist sterker en minder kwetsbaar, veel praktischer dus dan wol en zijde. De breedte van onze gobelin stof is 140 cm en dat is de standaardmaat voor gobelin stoffen meubelstoffen.

Zijn de goedkopere Gobelin stoffen net zo goed?

Je kunt tegenwoordig veel soorten gobelin stof kopen, maar laat je niet misleiden door een lagere prijs. Vaak zijn de goedkopere gobelin stoffen geweven met aanzienlijk minder draden en zijn daardoor losser en niet geschikt als gobelin meubelstoffen. Ook bevatten ze in verhouding meer polyester, waardoor een onnatuurlijke glans op de stof kan liggen, wat niet past bij gobelin stoffen.

Wat kun je allemaal maken met een Gobelin stof?

Er is veel verwarring omtrent de toepassing van Gobelin stoffen. Veel klanten vragen zich af wat je er allemaal mee kunt maken. Je kunt er echt van alles mee maken, en kunt met gobelin alle kanten op.

Kan ik ook decoreren met Gobelin?

We kennen allemaal de gobelin decoratiestoffen, want vroeger werden er wandkleden van gemaakt, maar tegenwoordig decoreert men meer met kussens, dekens, boekkaften, dozen, tafelkleden of lopers. Je kunt heel goed kussens maken van gobelin stof, we hebben zelfs speciale gobelin kussenpanels in standaard maten. Zit je graag lekker opgekruld onder een warme deken? Neem een leuke gobelin stof en maak er een fleece deken van door er een mooie velvet tegenaan te naaien, ziet er leuk uit op de bank en is lekker warm! Maar gobelin stof wordt ook gebruikt om boeken mee te kaften of dozen te bekleden.

Is Gobelin geschikt voor het bekleden van meubels?

De machinaal geproduceerde gobelin stoffen van tegenwoordig zijn prima geschikt als meubelstof voor zowel vaste als losse bekleding. Bij meubelstoffen wordt de slijtvastheid aangegeven in Martindale en deze is voor onze gobelin meubelstoffen ongeveer 25000. Voor intensief gebruik (zoals springende kinderen op de bank) raden we een primaire meubelstof aan met een hogere Martindale, maar wilt u toch gobelin, dan maakt u er toch gewoon losse kussens van! Daarmee geeft u uw bank of stoel weer een totaal andere look.

Kan ik er ook zelf gordijnen van maken?

Jazeker, je kunt er prachtig gordijnen van maken, zeker als je er ook gordijnvoering achter maakt. Gobelin gordijnstoffen zijn geschikt voor wave gordijnen, optrekgordijnen, voor geplooide gordijnen en ook heel mooi met ingeslagen ringen aan een gordijnroede.

Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid gobelin gordijnstof dient u rekening te houden met rapporthoogte (waarom relevant? Zie Veelgestelde vragen), zodat het dessin van de stof netjes doorloopt. Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen.

Gobelin is niet alleen een veelzijdig toepasbare interieur stof, maar wordt ook in de mode gebruikt voor jassen en tassen.

Het grootste assortiment van Nederland

Gobelin is bij ons verkrijgbaar in een grote diversiteit aan patronen, van klassiek tot modern, sommigen heel rustig met kleine dessins, anderen druk en bontgekleurd. Door het grote assortiment is gobelin stof kopen bij ons een waar feest!

Ervaring leert dat de stof gemakkelijk te verwerken is, zonder gebruik van speciale naald of garen. Ook kunt u de naden goed plat uitpersen. Bij gobelin gordijnstof kunt u de naden praktisch onzichtbaar wegpersen. Ook handig als u een jas wilt maken.

Gaat u gobelin stof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Zie Veelgestelde vragen hoe u de maat voor gordijnen moet meten. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Misschien heeft u onze gobelin collectie eerder gezien bij een bezoek aan ons op de Stoffenbeurs. Wilt u gobelin stof kopen of een andere decoratie stof, gordijnstof of meubelstof en u wilt de stoffen zien en voelen, bestel dan een proefstaal van ongeveer 8 x 8 cm. Voor deze staalservice vragen we een kleine vergoeding voor de verzending, materiaal en arbeidskosten.