Stoelen

Resultaat 1–18 van de 2181 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Online stoffen voor stoelen kopen?

Wil je online stoffen voor stoelen kopen? Waarop baseer je je keuze? Uiteraard spelen smaak, kleur en uitstraling een doorslaggevende rol, maar vergeet bij stoffen voor stoelen vooral de praktische kant niet. Daarmee bedoelen we vooral slijtvastheid (uitgedrukt in Martindale), vuil opname en kleurechtheid. Je vindt bij ons een grote diversiteit aan stoffen voor stoelen. We hebben helemaal effen stoffen, gemeleerde stoffen, stoffen met ingeweven motief of stoffen met een print. Daarnaast vind je bij ons stoffen in diverse weefstructuren, van fijngeweven, velvetachtige tot heel grof geweven stoffen voor stoelen.

Vuil opname

Het is een feit dat natuurlijke vezels meer vuil opnemen, want het zijn open vezels. Synthetische vezels zijn gesloten vezels, waardoor vuil niet in de vezels trekt, maar erop blijft liggen. Vaak kun je met een vochtige doek of borstel het vuil grotendeels verwijderen uit de stof voor stoelen.

Kleurechtheid

Het is ook een feit dat zonlicht meer invloed heeft op natuurlijke vezels dan op synthetische vezels. Natuurlijke vezels verkleuren of verbleken eerder. Staat je stoel in direct zonlicht, kies dan een stof voor stoelen met een hogere lichtechtheid.

Slijtvastheid

Slijtvastheid van stoffen voor stoelen wordt uitgedrukt in Martindale en dit is vaak ik duizendtallen weergegeven. Het getal staat voor het aantal wrijvingen dat een machine gedaan heeft, totdat de eerste draad knapt. Dit is uiteraard een gestandaardiseerde meetwijze, onder een bepaalde druk uitgevoerd. Die wrijving simuleert het zitgedrag. Dus hoe intensiever je de stoel gebruikt, hoe hoger de benodigde Martindale. Wanneer stoffen voor stoelen normaal gebruikt worden in de woonkamer gaan we uit van een Martindale vanaf 30.000. Boven de 100.000 spreken we van projectkwaliteit. Wanneer er geen Martindale vermeld staat, is deze sowieso lager dan 30.000 en minder geschikt voor woonkamergebruik. Maar wellicht wel voor een leuke stoeltje op de slaapkamer of in de gang.

Effen of gedessineerd

Bij De Groot Stoffen vind je stoffen voor stoelen in heel veel kwaliteiten. Over het algemeen kun je zeggen dat de stoffen voor stoelen met de hoogste Martindale altijd de meer effen stoffen zijn. Maar je kunt natuurlijk altijd een fauteuil bekleden met een leuke gedessineerde stof, ook om wat contrast te creëren. En als je houdt van afwisseling, dan is er ook niks mis mee om stoffen voor stoelen te kiezen met een wat lagere Martindale.

Hoeveel stof nodig?

Wil je je eetkamerstoelen opnieuw bekleden dan hanteren we de norm dat je 3 zittingen naast elkaar uit de breedte van een stof haalt. Je meet de diepte en de extra stof die nodig is om naar onderen om te slaan. Stel dat is 60cm, dan heb je 60cm stof nodig voor 3 zittingen. Moet ook de rugleuning gestoffeerd worden, dan geldt daarvoor hetzelfde.

Om een inschatting te kunnen maken van de benodigde stof voor stoelen verwijzen we naar de extra foto’s met schetsen van stoelen en banken met de benodigde hoeveelheid stof. Onze ervaring is dat dit ruim gemeten is. Heb je hulp nodig bij de berekening, stuur dan een emailtje met de maten, dan doen wij de berekening.

Ga je zelf je stoel opnieuw bekleden? Er zijn op YouTube diverse filmpjes te vinden met handige tips hoe je het moet aanpakken.

Stofstaal

Online stoffen voor stoelen kopen is moeilijk, daarom kun je bij ons tegen een kleine vergoeding stofstaaltjes bestellen om de kleur te kunnen beoordelen en een idee te krijgen van de structuur.