Ribstoffen

Resultaat 1–18 van de 83 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Ribstof is weer helemaal in! Het is een comfortabele stof, want de stof is zacht en volumineus. De ribcord is ideaal voor stoffering en past op elk type meubel. Ribstof werd traditioneel gebruikt voor kleding, maar is ook in de interieurbranche als meubelstof niet meer weg te denken. De populariteit komt en gaat, maar is nu weer helemaal terug, daarom kun je bij ons diverse soorten ribstof kopen.

Ribstoffen zijn in verschillende ribbreedtes verkrijgbaar, maar bij meubelstoffen is een rib toch al gauw een halve centimeter breed of breder. De hele smalle ribcords zijn meer geschikt voor de kledingbranche. Bij ons kun je meubelgeschikte ribstof kopen, voorzien van een verstevigende rugzijde.

Onze ribstoffen zijn egaal van kleur. Daarom is het belangrijk meteen de juiste hoeveelheid ribstof te kopen, want er kunnen kleurverschillen bestaan tussen de verschillende batches.

Ribstoffen kunnen vaak in de machine gewassen worden , maar een eventuele vocht- en vuilafstotende behandeling van de meubelstof zal door het wassen sneller verdwijnen.

Ribstof is een stofsoort, waarbij banen met kleine lusjes worden geweven en die lusjes worden doorgesneden. Als de lussen worden doorgesneden, ontstaan korte haartjes. Van oorsprong werd deze weeftechniek gebruikt bij zijde, daarna ook vaak bij katoen. Door die doorgesneden kleine lusjes ontstaat aan de bovenkant een zachte, glanzende stof van korte opstaande pluizige pooltjes. Met de poolhoogte wordt de hoogte van de lusjes of haartjes bedoeld. Door beweging van de ribcord verandert de lichtinval ten opzichte van de vleug, waardoor een prachtige kleurdynamiek ontstaat. De zogenaamde zitspiegel hoort erbij.