Tassen

Resultaat 1–18 van de 1125 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Online stoffen voor tassen kopen?

Wil je online stof voor tassen kopen? Waarop baseer je je keuze? Uiteraard spelen smaak, seizoen en doel een doorslaggevende rol, maar misschien moet er veel gewicht in de tas of wil je deze kunnen wassen. Je vindt bij ons een grote diversiteit aan tasstoffen. We hebben helemaal effen stoffen, gemeleerde stoffen, stoffen met ingeweven motief of stoffen met een print. Daarnaast vind je bij ons stof voor tassen in diverse weefstructuren.

Soorten tassen

Klanten kopen bij ons stof voor alle soorten tassen: boodschappentassen, reistassen, zwemtassen, handtassen, strandtassen, avondtasjes, toilettassen, enz.
Van bijvoorbeeld het zware kanvasdoek kun je fantastische strandtassen maken. Van gobelin of linnenlook leuke handtassen of boodschappentassen. Van de digitale dralonprint kun je zelfs waterafstotende boodschappentassen zwemtassen of toilettassen maken. Van jacquardstof maak je chique avondtasjes. Kortom, we hebben stof voor alle soorten tassen.

Wasbaarheid

Moet de stof voor tassen gewassen kunnen worden? Het is een feit dat natuurlijke vezels meer vuil opnemen dan synthetische vezels, want het zijn open vezels. Synthetische vezels zijn gesloten vezels, waardoor vuil niet in de vezels trekt, maar erop blijft liggen. Vaak kun je met een vochtige doek of borstel het vuil grotendeels verwijderen uit deze stoffen voor tassen. Nog veel handiger is het als je je tas in de machine kunt wassen. Bij extra informatie staat het wasvoorschrift vaak vermeld.

Stevigheid

Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor tas je maakt en hoeveel spullen je erin stopt. Zoek je stof voor tassen om een boodschappentas te maken, dan moet de stof het gewicht van de boodschappen kunnen dragen zonder uit te scheuren. Je zou eventueel een binnenstof kunnen gebruiken. Gaan er scherpe spullen in, dan moeten die niet meteen door je tas heen steken. Een strandtas moet lekker groot zijn en minstens een strandlaken kunnen dragen en zonnenbrand.

Meest geschikt

Bij De Groot Stoffen vind je stoffen voor tassen in heel veel kwaliteiten. Een prettige stof voor tassen bevat katoen, ook omdat deze stoffen veel gewicht kunnen dragen en ook prettig aanvoelen. Een wat stevigere stof voor tassen waar ook katoen in zit is bijvoorbeeld gobelin of linnenlook. Iets dunner is ottoman, maar met een binnenvoering kun je dat goed opvangen. Super stoer van 100% katoen zijn de zware kanvasstoffen Josephine, Deauville of Luz. Maar vergeet ook het imitatieleer niet. Vooral de soorten met ledervezels aan de binnenkant zijn super handig voor een tas. Je kunt de naadtoegift zelfs aan de buitenkant laten zitten.

Hoeveel stof nodig?

Dat is moeilijk te zeggen. Je moet rekening houden met de breedte van de stof, die is bij ons meestal 140 cm. Verder moet je rekening houden met patroonrichting. Zorg dat de stof aan beide kanten van de stof rechtop staat. Gebruik je piping, dan heb je ook extra stof nodig. Je kunt de stof voor tassen ook gebruiken om een hengsel te maken, dan heb je wel extra stof nodig.

Stofstaal

Online stof voor tassen kopen is moeilijk, daarom kun je bij ons tegen een kleine vergoeding stofstaaltjes bestellen om de kleur te kunnen beoordelen en een idee te krijgen van de structuur.