Gerecyclede stoffen

Resultaat 1–18 van de 292 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Denk aan het milieu, koop gerecyclede stoffen! Voor wie bewust duurzaam koopt en op zoek is naar gordijnstoffen of meubelstoffen die zijn vervaardigd uit afval, je kunt stoppen met zoeken, je hebt ons gevonden. Bij ons kun je kiezen uit meubelstoffen of gordijnstoffen die gemaakt zijn van verschillende soorten afval.

meubelstof Face voorbeeldKwaliteit Face is bijvoorbeeld een meubelstof gemaakt van oude wollen truien. Deze zijn gewassen, versnipperd en verwerkt tot een wollen vilt. Deze kwaliteit heeft een prachtig kleurenpallet van wel 40 kleuren.

Een ander type gerecyclede stoffen zijn de meubelstoffen Earth en Atmos, gemaakt van petflessen (jawel!). Deze zijn verzameld, gereinigd en versnipperd. Daarna gesmolten en zijn er draden van gegoten. Die zijn vervolgens in stukjes gebroken en opnieuw gegoten tot nog fijnere draden die op spoelen zijn geplaatst, zodat ermee geweven kan worden. Beide stoffen van hergebruikte petflessen zijn zacht, sterk en gemakkelijk in onderhoud.

Een derde type gerecyclede stof is de kwaliteit Clima, gemaakt van industrieel katoenafval. Katoenafval uit de industrie wordt hergebruikt. Er wordt een kleurenmix gemaakt van het afval en dat bepaalt de kleur van de uiteindelijke stof. Deze wordt dus niet opnieuw geverfd. Clima heeft geen speciale backing, en beide zijden zijn hetzelfde. Qua dikte en handgevoel is deze stof te vergelijken met een keperkatoen. Het kleurenpallet is niet echt uitgesproken, omdat de stoffen niet opnieuw geverfd worden. Wil je gordijnen van gerecyclede stof, dan is Clima een goede optie.

Ook bij het proces om nieuwe stoffen te maken van afval wordt nauw gelet op het verbruik van energie en water en de uitstoot van CO2.

Als je echt je uiterste best wilt doen om duurzaam te consumeren, dan herstoffeer je je oude meubels met gerecyclede stoffen in plaats van nieuwe meubels te kopen.

Wanneer je bij ons stof besteld hebt, dan wordt deze verpakt in gerecycled papier en gerold op eerder gebruikte rollen of plankjes.