Resultaat 1–18 van de 1212 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Koop online de mooiste stof voor bank bij De Groot Stoffen

In de woonkamer of ergens anders in huis, een mooi gekleurde bank is ontzettend sfeerbepalend. Factoren zoals stofsoort, kleur en de textuur spelen een grote rol in de eindbepaling van de uitstraling van jouw ruimte. Goed nadenken over je uiteindelijke keuze is dus belangrijk. Gelukkig kunnen wij jou daar bij helpen! Bij De Groot Stoffen vind je een ruim online assortiment aan stof voor bank in verschillende uitvoeringen. Maar waarop baseer je jouw keuze?

Waar moet ik rekening mee houden?

Een bank wordt gebruikt om op de zitten. Dat weet iedereen. Maar niet iedereen weet dat een stof niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch. Wat bedoelen we daarmee? De vuilopname, kleurechtheid en slijtvastheid. Vooral het laatstgenoemde is belangrijk voor een meubelstuk dat veel gebruikt wordt. Slijtvastheid wordt ook uitgedrukt in Martindale. Simpel gezegd: hoe hoger de Martindale score, hoe intensiever de stof gebruikt kan worden.

Nu je dus weet dat je met verschillende factoren rekening moet houden, vertellen we je graag hoe je hieruit de keuze kunt maken.

Vuilopname

Als eerst de vuilopname. Hoe groot is de kans dat jouw bank vies wordt?  Natuurlijke stof voor bank heeft open vezels die vaak sneller het vuil opnemen. Synthetische stoffen hebben  gesloten vezels zijn. Dit trekt niet in de stof, maar blijft erop liggen waardoor het net in de bank trekt. Dit kun je gemakkelijks zelf schoonmaken mocht je bank onverhoopt vuil worden.

Kleurechtheid 

Waarom is de kleurechtheid belangrijk? Dit is de weerstand van de stof voor bank ten overstaan van externe invloeden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonlicht of als er water op de stof terecht komt.  Natuurlijke stoffen zullen, door de openheid van de vezels, sneller verkleuren of verbleken in direct zonlicht dan synthetische stoffen. Kijk daarom goed naar de plaatsing van jouw bank en kies aan de hand daarvan een stof met de juiste kleur,- en licht dichtheid.

Slijtvastheid

Hoe slijtvast een stof voor bank is, wordt uitgedrukt in Martindale. Deze getallen zul je vaak in duizendtallen zien en staat  voor het aantal wrijvingen dat een machine gedaan heeft, totdat de eerste draad knapt. Deze wrijving kun je vergelijken met zitgedrag. Intensief gebruik van de stof voor bank vraagt om een hogere Martindale.

Een sterke stof voor bank zijn onze Chopper, Fresh, Aimee en Jules stoffen. Op de Martindale schaal geldt een getal vanaf 30.000 voor normaal gebruik. Wanneer er geen slijtvastheid vermeldt staat, is deze minder geschikt voor het gebruik van een bank omdat deze dan lager is dan 30.000.

Welke stof moet ik kiezen en hoeveel heb ik nodig?

Nu je weet waar je rekening mee moet houden, is er natuurlijk nog de kwestie van textuur. Wij van De Groot Stoffen bieden stof voor bank in uitgebreide kwaliteiten. Vaak hebben de effen stoffen de hoogste slijtvastheid, maar laat dat je niet weerhouden om je bank te bekleden met een gedessineerde stof om contrast te creëren.

Als jij je bank opnieuw wilt bekleden moet je weten hoeveel stof je nodig hebt. Om hier een inschatting van te maken, verwijzen we jou door naar de extra foto’s met schetsen van stoelen en banken met de benodigde hoeveelheid stof. Heb je hulp nodig bij deze berekening? Neem dan contact met ons op zodat wij deze berekening kunnen doen voor je. 

Wij adviseren jou graag!

Zoek je iets bijzonders of heb je wat hulp nodig? Online stof kopen voor een bank kan lastig zijn. Daarom bieden wij ook stofstaaltjes aan tegen kleine prijsjes zodat jij kunt zien of jouw gekozen stof voldoet aan jouw wensen. Ook als je advies nodig hebt, staan wij voor je klaar!  Wij helpen jou met het uitzoeken van de juiste stof zodat je er lang van kunt genieten.