Tafelkleden

Resultaat 1–18 van de 587 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Online tafelkleed stoffen kopen?

Een tafelkleed moet niet alleen mooi zijn, maar vooral ook praktisch. Het hele doel van een tafelkleed is immers om het vuil van je tafel weg te houden!  Met deze praktische kant bedoelen we vooral de wasbaarheid, vuilopname en het doel. Je vindt bij ons een grote diversiteit aan tafelkleed stoffen. We hebben effen stoffen, gemêleerde stoffen, stoffen met ingeweven motief of stoffen met een print. Daarnaast vind je bij ons tafelkleed stoffen in diverse weefstructuren, van fijn geweven bedrukte damast tot handgeweven stoffen katoen.

Vuilopname

Een vuilafstotende stof is ideaal voor een tafelkleed. Deze zijn vaak gemaakt van synthetische stoffen. Doordat de vezels van synthetische stoffen gesloten zijn, stoten zij vuil af en kun je deze gemakkelijk schoon maken. Bij natuurlijke stoffen staan deze vezels open waardoor het vuil makkelijker opgenomen wordt. De juiste stof kies je afhankelijk van het doel van het tafelkleed.

Wasbaarheid

Bij het tabje extra informatie vind je het wasvoorschrift van de fabrikant. Vaak is dit aan de voorzichtige kant. Zelf wassen wij de meeste katoen/polyester tafelkleed stoffen, zoals linnen look, gewoon op 40 graden.

Doel

Het maakt nogal verschil of je een tafelloper wilt maken of een tafelkleed voor bij het eten. Het doel bepaalt mede welke stof voor tafelkleed je het beste kunt kiezen. Een tafelkleed voor bij het eten wordt namelijk gauw vuil en moet vaak gewassen worden, dus materiaalkeuze is belangrijk. Dan is linnenlook, ottoman, bedrukte damast of gobelin een goede keuze.

Thema’s en seizoenen

Bij De Groot Stoffen vind je tafelkleed stoffen in heel veel kwaliteiten en voor allerlei seizoenen of in bepaalde thema’s. Zo hebben we hele leuke kerststoffen die zich uitstekend lenen als stof voor tafelkleed. En wat te denken van klaprozen in de zomer? Maar we hebben ook stofjes die juist passen in de keuken, zeker als je er een bijpassende keukenschort bij maakt. De kleurrijke 100% polyester bedrukte damast of de digitale dralon print zijn weer heel handig op de tuintafel, want deze tafelkleed stoffen kunnen beter tegen zonlicht en worden niet echt vuil.

Hoeveel meter stof heb je nodig voor een tafelkleed?

De meeste van onze stoffen zijn 140 cm breed, dus breed genoeg voor de meeste tafels. Wanneer je wilt dat je tafelkleed aan alle kanten even veel overhangt, dan tel je de breedte van de stof minus de breedte van de tafel en dat deel je door twee. Dat is de lengte die overhangt aan de zijkant. Tel dezelfde lengte bij voor de kopkanten van de tafel en rondom heb je dezelfde lengte overhangen.

Het is ook leuk om verschillende tafelkleed stoffen met elkaar te combineren bijv. een tafelkleed, placemat en servetten.

Koop een stofstaal voor tafelkleed stoffen

Wil jij voelen of jouw gekozen stof past bij wat je in gedachten hebt? Bij De Groot Stoffen heb je de mogelijkheid om stofstaaltjes te bestellen tegen een kleine vergoeding. Zo kun jij aan de hand van het staaltje zelf bepalen of de stof past bij jouw visie.

Mocht je er zelf niet uitkomen, dan staan wij natuurlijk klaar om jou vooruit te helpen!