[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jacquard Stoffen

Bent u op zoek naar gordijnstoffen, meubelstoffen of decoratiestoffen met een bepaald ingeweven patroon? Dan kunt u het beste jacquard stof kopen bij De Groot Stoffen, want wij hebben een hele uitgebreide collectie jacquard stoffen.

Bekijk welke jacquardstoffen wij in ons assortiment hebben:

Jacquard gordijnstoffen Jacquard meubelstoffen Jacquard decoratiestoffen

Hoe worden jacquard stoffen gemaakt?

Jacquard stof is een stof die gemaakt wordt op een speciaal jacquardgetouw. Een jacquardgetouw is een weefmachine die bestaat uit een of meer jacquard mechanisme. Een weefsel bestaat uit kettingdraden en inslagdraden, in verschillende kleuren. De taak van een jacquard mechanisme is om bepaalde kettingdraden omhoog te halen, waardoor draden van een bepaalde kleur zichtbaar worden. De inslagdraad loopt dan onder de kettingdraad door. Door het omhooghalen van bepaalde kleuren wordt een bepaald patroon gecreëerd in het weefsel. Computerprogramma’s bepalen welke draad op welk moment omhoog gehaald moet worden. Vroeger werd dat gedaan door middel van kaartjes met gaatjes, misschient heeft u die wel eens gezien bij een draaiorgel. De jacquardtechniek maakt het mogelijk om zelfs grotere dessins met ingewikkelde patronen te weven.

Wat is jacquard?

Een jacquard stof heeft veel weg van een gobelin stof, maar er is een verschil in weeftechniek. Over het algemeen zijn de gobelin stoffen minder soepel en zwaarder, aan de zelfkant zie je ook dat er ofwel meer draden zijn of de draden zijn dikker. De samenstelling van onze jacquard stoffen is een combinatie van katoen en polyester in verschillende verhoudingen. Onze jacquard stoffen kunt u voorzichtig in de machine wassen op 30 graden, liefst met een fijnwas programma.. De reden dat men polyester toevoegt aan het weefsel is dit de stof sterker en minder kwetsbaar maakt, en daardoor geschikt als meubelstof. De breedte van onze jacquard stoffen varieert ergens tussen 140 cm en 180 cm.

Let op detaillering!

U kunt tegenwoordig veel soorten jacquard stof kopen, maar laat u niet foppen door een lagere prijs. Vaak zijn de goedkopere jacquard meubelstoffen geweven met aanzienlijk minder draden en zijn daardoor losser en niet geschikt als meubelstoffen. Ook de complexiteit van het patroon bepaalt de prijs. In het algemeen geldt hoe meer details, hoe complexer, hoe duurder.

Wat kun je allemaal maken met een jacquard stof?

Zoals onze voorbeelden laten zien zijn jacquard stoffen heel mooi als stoelbekleding. Met de kleurrijke dessins van deze meubelstoffen kunt u van een eenvoudige stoel een prachtige eye catcher maken met een rijke uitstraling.

Kun je gordijnen maken van jacquard stoffen?

Jazeker, we hebben ook jacquard gordijnstoffen. Met een gordijnvoering erachter (voor behoud van de stof en verduistering) heeft u prachtige gordijnen met een mooi glanseffect in de plooien. Het zijn gordijnen met een luxueuze uitstraling passend bij een warm interieur.

Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid jacquard gordijnstof dient u rekening te houden met rapporthoogte  zodat het dessin van de stof netjes doorloopt (net als bij behang). Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen.

Kan ik mijn interieur aankleden met jacquard stoffen?

Voor de aankleding van uw interieur gebruikt u jacquard decoratiestoffen. Bijvoorbeeld als wandbekleding, voor tafellopers, boekenkaften, u kunt er zelfs lampenkappen mee beplakken, want jacquard stof laat voldoende licht door. Er zijn zelfs schoenen gemaakt met jacquard stof! Vanzelfsprekend kunt u van iedere jacquard stof sierkussens maken, maar we hebben ook speciale jacquard kussenpanels. Helemaal leuk, ook om cadeau te doen.

Jacquard is niet alleen een veelzijdig toepasbare interieurstof, maar wordt tegenwoordig ook in de mode gebruikt voor kleding en jassen.

Welke patronen hebben jacquard stoffen?

Biloba Gold gordijn

Jacquard is bij ons verkrijgbaar in allerlei patronen en stijlen, sommige stoffen zijn heel rustig met kleine dessins, andere stoffen zijn druk en bontgekleurd,. Dë drukke en bontgekleurde jacquardstoffen zijn die met vogels of bloemen en bladeren. U zult ervaren dat door het grote assortiment, jacquard stof kopen bij ons een waar feest is!

Gebruik bij het naaien van jacquard stof een dunne naald, zodat u niet te snel op een draad prikt in plaats van tussen de draden. Niet heet strijken, want dat vindt polyester niet fijn.

Gaat u jacquard stof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Zie veelgestelde vragen hoe u de maat voor gordijnen moet meten. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Onze jacquard stoffen worden met veel zorg gefabriceerd, de meeste komen uit Frankrijk en worden door ons geïmporteerd. Het kan gebeuren dat een bepaald dessin tijdelijk uitverkocht is, maar we doen ons best om ervoor te zorgen dat er altijd iets voor u bij zit!

Bent u op zoek naar een jacquardstof en wilt u de stof zien en voelen, bestel dan een stofstaal (ongeveer 8 x 8 cm) om de kwaliteit te voelen en een indruk te krijgen van de werkelijke kleur. Wellicht kent u de kwaliteit al van een eerder bezoek aan ons op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs. Wij versturen niet alleen stof binnen Nederland, maar ook naar het buitenland, in met name Duitsland en België hebben we veel vaste klanten.