Jacquard stof

Resultaat 1–18 van de 384 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Jacquard Stof kopen?

Ben je op zoek naar gordijnstoffen, meubelstoffen of decoratiestoffen met een bepaald ingeweven patroon? Dan kun je het beste jacquard stof kopen bij De Groot Stoffen, groot in jacquard stoffen.

Hoe wordt jacquard stof gemaakt?

Jacquard stof is een stof die gemaakt wordt op een speciaal jacquardgetouw. Een jacquardgetouw is een weefmachine die bestaat uit een of meer jacquard mechanisme. Een weefsel bestaat uit kettingdraden en inslagdraden, in verschillende kleuren. Een jacquard weefgetouw haalt bepaalde kettingdraden omhoog, waardoor draden van een bepaalde kleur zichtbaar worden. De inslagdraad loopt dan onder de kettingdraad door. Door het omhoog halen van bepaalde kleuren ontstaat een patroon. Computerprogramma’s bepalen welke draad op welk moment omhoog gehaald moet worden. De jacquardtechniek maakt het mogelijk om zelfs grotere dessins met ingewikkelde patronen te weven.

Wat is jacquard?

Een jacquard stof heeft veel weg van een gobelin stof, maar er is een verschil in weeftechniek. Over het algemeen zijn de gobelin stoffen minder soepel en zwaarder, aan de zelfkant zie je ook dat er ofwel meer draden zijn of de draden zijn dikker. De samenstelling van onze jacquard stoffen is een combinatie van katoen en polyester in verschillende verhoudingen. Jacquard stof kun je voorzichtig in de machine wassen op 30 graden, liefst met een fijnwas programma.. De reden dat men polyester toevoegt aan het weefsel is dit de stof sterker en minder kwetsbaar maakt, en daardoor geschikt als meubelstof. De breedte van onze jacquard stoffen varieert ergens tussen 140 cm en 180 cm.

Let op detaillering!

Je kunt tegenwoordig veel soorten jacquard stof kopen, maar laat je niet foppen door een lagere prijs. Vaak is de goedkopere jacquard stof geweven met aanzienlijk minder draden en isdaardoor losser en niet geschikt als meubelstoffen. Ook de complexiteit van het patroon bepaalt de prijs. In het algemeen geldt hoe meer details, hoe complexer, hoe duurder.

Wat kun je allemaal maken met een jacquard stof?

Zoals onze voorbeelden laten zien is jacquard stof heel mooi als stoelbekleding. Met de kleurrijke dessins van deze meubelstoffen kun je van een eenvoudige stoel een prachtige eye catcher maken met een rijke uitstraling.

Kun je gordijnen maken van jacquard stoffen?

Jazeker, we hebben ook jacquard gordijnstoffen. Met een gordijnvoering erachter (voor behoud van de stof en verduistering) heb je prachtige gordijnen met een mooi glanseffect in de plooien. Het zijn gordijnen met een luxueuze uitstraling passend bij een warm interieur.

Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid gordijnstof dien je rekening te houden met rapporthoogte  zodat het dessin van de stof netjes doorloopt (net als bij behang). Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kun je daar gerust om vragen.

Jacquard stof in je interieur

Voor de aankleding van je interieur gebruik je jacquard bijvoorbeeld als wandbekleding, voor tafellopers, boekenkaften, lampenkappen, kussens. Maar  niet alleen voor in je interieur, er zijn zelfs schoenen van gemaakt. En wat te denken van een chique avondtas? Vanzelfsprekend kun je van iedere jacquard stof sierkussens maken, maar we hebben ook speciale jacquard kussenpanels. Helemaal leuk, ook om cadeau te doen.

Jacquard is niet alleen een veelzijdig toepasbare interieurstof, maar wordt tegenwoordig ook in de mode gebruikt voor kleding en jassen.

Diversiteit aan motieven

Biloba Gold gordiijn

Jacquard is bij ons verkrijgbaar in allerlei motieven en stijlen, sommige stoffen zijn heel rustig met kleine dessins, andere stoffen zijn druk en bontgekleurd. Je zult ervaren dat door het grote assortiment, jacquard stof kopen bij ons een waar feest is!

Gebruik bij het naaien een dunne naald, zodat je niet te snel op een draad prikt in plaats van tussen de draden. Niet heet strijken, want dat vindt polyester niet fijn.

Ga je jacquard stof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Zie veelgestelde vragen hoe je de maat voor gordijnen moet meten. Wij kunnen je helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Onze jacquards worden met veel zorg gefabriceerd, de meeste komen uit Frankrijk en worden door ons geïmporteerd. Het kan gebeuren dat een bepaald dessin tijdelijk uitverkocht is, maar we doen ons best om ervoor te zorgen dat er altijd iets voor je bij zit!

Ben je op zoek naar een jacquard stof en wil je de stof zien en voelen, bestel dan een stofstaal (ongeveer 8 x 8 cm).  Dan kun je de structuur zien en een deel van de kleur. Het hele patroon zie je het beste op de foto.