[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waterafstotende stoffen

Herken jij dat moment dat je tijdens een flinke plensbui nog snel even een sprintje moet trekken om jouw tuinkussens binnen te halen? Of dat je tijdens het barbecueën morst waardoor er vlekken ontstaan op jouw tuinkussens? Dan is het tijd om afscheid te nemen nemen van jouw meubel- of kussenstof en over te schakelen op waterafstotende stoffen van de Groot. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren en prints. Vind jouw favoriete waterafstotende stoffen en bestel ze eenvoudig via de webshop.

Je kunt bij ons de volgende soorten waterafstotende outdoorstoffen online bestellen:

Allicante SunMax Florida Soleil Dralonprint Outdoorprint Jacquard

Hieronder vind je de meest verkochte waterafstotende stoffen:

Wat zijn waterafstotende stoffen?

Waterafstotende stoffen zijn er in allerlei verschillende soorten en kleuren en zelfs prints. Toch hebben alle waterafstotende stoffen dezelfde kenmerkende eigenschap, namelijk het afstoten van water en vuil. Neem bijvoorbeeld onze stoffen met een teflon coating. Door de teflon finish trekt vocht en vuil niet direct in de vezel, maar blijft er oppervlakkig op liggen. Zo veeg je jouw omgevallen drankje er in een handomdraai vanaf! Naast dat waterafstotende stoffen water- en vuilafstotend zijn, zijn ze ook nog eens bestand tegen verbleking door de zon. Let wel op: na verloop van tijd kun je eventueel een licht kleurverschil zien ten opzichte van de nieuwe stof. 

Wat is het verschil tussen waterafstotend en waterdichte stoffen?

Wie dacht dat waterafstotend en waterdicht hetzelfde is, heeft het mis. Er is wel degelijk een belangrijk verschil tussen deze twee termen. Waterafstotende stoffen zijn niet waterdicht, maar waterdichte stoffen zijn wel waterafstotend. Dat houdt in dat je waterafstotende stoffen zeker even droog kunt houden, maar bij langdurige blootstelling aan vocht, zal het door de stof heen gaan. Bij waterdichte stoffen zou je denken dat de stof helemaal geen vocht doorlaat, en dat is zo. Waterdichte stoffen kunnen tegen een flinke hoeveelheid water, drogen snel en verkleuren, net als waterafstotende stoffen, aanzienlijk minder dan gewone stoffen. Worden je buitenkussens met waterdichte hoes lange tijd aan vocht blootgesteld? Geen probleem, want de vulling blijft gewoon droog en de druppels klop je er zo vanaf!

Hieronder vind je onze waterdichte stoffen:

Hoe verwerk je waterafstotende stoffen op de juiste manier?

Omdat waterafstotende stoffen zijn gemaakt van dik en stevig materiaal, is het van belang dat je scherp gereedschap gebruikt voor het snijden van de stoffen. Zo voorkom je dat de stof gaat haperen. Kies bijvoorbeeld voor een rolmes. En wil je het echt goed doen? Dan adviseren we je gebruik te maken van een kleermakersliniaal. Hiermee kun je het rolmes precies naast de snijlijn bewegen, waardoor er een rechte snijlijn ontstaat. Als de stof wat licht is en soepel aanvoelt kun je eventueel ook gebruik maken van een stofschaar. 

waterafstotende kussens

Vragen waterafstotende stoffen om onderhoud?

Wassen

Waterafstotende stoffen vragen, net als andere stoffen, enig onderhoud. Kies ervoor om de afneembare hoezen jaarlijks te voorzien van een wasbeurt. Let er wel op dat je ze niet te vaak wast, want dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de coating sneller slijt. Ook is het van belang dat je van tevoren checkt of de waterafstotende stof geschikt is voor in de wasmachine. De meeste waterafstotende stoffen kun je wassen op ongeveer 30 graden. 

Drogen

Wij raden aan om de hoezen niet in de droger te doen. Veel waterafstotende stoffen zijn namelijk gevoelig voor warmte en daardoor niet geschikt voor in de wasdroger. Kies er in plaats daarvan voor om de hoezen over een wasrek in de buitenlucht te hangen. Doordat waterafstotende stoffen weinig vocht opnemen zal het niet lang duren voordat ze droog zijn. 

Strijken

Het beste is om waterafstotende stoffen nooit te strijken. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de coating beschadigd raakt waardoor de stof niet langer waterafstotend is. Kies je er toch voor om ze te strijken? Strijk dan altijd op de niet gecoate kant en leg voor de zekerheid een doek tussen het strijkijzer en de onderzijde.

Waar kun je waterafstotende stoffen voor gebruiken?

Naast dat al onze outdoorstoffen perfect zijn als stof voor buitenkussens, zijn er ook waterafstotende stoffen die gebruikt kunnen worden als luifelstof, strandstoelstof of zelfs windschermstof. Neem bijvoorbeeld onze vrolijke Allicante stoffen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren en prints.

Hieronder vind je onze waterafstotende Allicante stoffen:

Waterafstotende stoffen koop je bij de Groot

Zeg je outdoorstoffen? Dan zeg je De Groot stoffen! Neem een kijkje tussen alle outdoorstoffen en vind jouw favorieten. Heb jij een keuze gemaakt? Dan gaan wij zo snel mogelijk aan de slag met het verwerken van jouw bestelling. Zo kun jij zo snel mogelijk aan de slag met het maken van de mooiste outdoor creaties. Besteed je het bekleden van jouw meubels of buitenkussens liever uit? Dat kan ook! Neem contact op met onze maakservice en vraag vrijblijvend een offerte aan.