Print Stoffen

Bent u op zoek naar bedrukte gordijnstoffen, meubelstoffen of decoratiestoffen? Dan kunt het beste print stoffen kopen bij De Groot Stoffen, want wij hebben een uitgebreide collectie print stoffen in huis.

Bekijk ons assortiment print stoffen:

Wat is nu eigenlijk een Print stof?

Een print stof is bedrukte stof. Stoffen met afbeeldingen kunnen ofwel bedrukt zijn of de afbeeldingen zijn ingeweven, zoals bij gobelin stof of jacquard stof. Bij een ingeweven print wordt de afbeelding gemaakt door het naar voren halen van verschillende kleuren draad. Bij een print stof is de afbeelding er middels verf op geprint, dus alleen aan de voorzijde van de stof zichtbaar. Aan de achterzijde kan de print doorschijnen, maar daar is hij dan veel minder duidelijk. Een printstof kan dus ook veel dunner zijn dan een stof met een ingeweven print, want het is niet nodig om verschillende kleuren draad te gebruiken.

U kunt zich voorstellen dat verf op een katoenen stof dieper in de vezel trekt dan bij een polyester stof. En door wassen kan een print vervagen, daarom is ook altijd het advies om niet te heet te wassen, want dat vindt de verf niet zo fijn.

Wat is het verschil tussen digitale print en analoge print?

Het grote verschil tussen digitale print en analoge print is dat het bij de digitale printmethode niet nodig is om printplaten te vervangen. Digitaal printen is een relatief nieuwe techniek die eind jaren 90 is opgekomen, waarbij het ontwerp direct op een platte ondergrond geprint wordt. U kent het uit uw kleurenprinter. De 4 basis kleuren (CMYK, de vier potjes inkt) worden gemengd en daar maakt de printer elke gewenste opdruk mee. U kunt met digitale print dan ook op een vlak oppervlak alles printen wat u wenst. Een digitale print kan veel gedetailleerder zijn dan een analoge print. Het printen van vele meters stof duurt bij digitale print wel langer dan bij analoge print en dat is dan ook de reden dat stoffen met digitale print duurder zijn dan stoffen van dezelfde kwaliteit met een analoge print.

Wat kun je allemaal maken met een print stof?

Feitelijk kun je alles maken met een print stof, afhankelijk van de kwaliteit van het basisdoek. De print zelf doet er niet zo toe. Onze print stoffen zijn niet rekbaar, dus voor kleding beperkt te gebruiken.

Kan ik ook decoreren met print stof?

Jazeker, met print stoffen kunt u perfect decoreren. Van alle kwaliteiten decoratiestoffen die wij ons assortiment hebben, zijn de print stoffen het meest geschikt. Een greep uit de vele toepassingen: sierkussens, losse zitkussens, tuinmeubelkussens, bekleden van dozen, beplakken van lampenkappen, vlaggenslingers, schorten, placemats, tafelkleden, opbergzakken, binnenbekleding van manden, boekenkaften, spreien en wanddecoratie.

Is print stof geschikt voor het bekleden van meubels?

Onze print stoffen zijn geschikt om meubels mee te bekleden, maar dan vooral voor de sier of niet-intensief gebruik. Zo worden de Engelse rozen van de Ottoman kwaliteit heel vaak gebruikt voor slaapkamer stoelen. De katoenen digitale print stoffen zijn zeker sterk genoeg, maar bij katoenen print stoffen kan de print door langdurige blootstelling aan zonlicht vervagen en vuil trekt dieper in natuurlijke vezels dan in kunstvezels. De linnenlook print stoffen zijn zeker ook sterk genoeg, en hebben het voordeel dat ze een linnen kleur basis doek hebben, waardoor verkleuring en vuil minder opvalt. We raden altijd aan om de losse bekleding te voorzien van ritsen, zodat u de stof in de wasmachine kunt wassen. Wel wassen voordat u gaat naaien, zodat de kussens na de eerste wasbeurt nog passen.

Voor meubels die intensief gebruikt worden, raden we meubelstoffen aan met een hogere Martindale.

Kan ik er ook zelf gordijnen van maken?

Absoluut, u kunt er prachtig gordijnen van maken, zeker als u er ook gordijnvoering achter maakt. Print stof gordijnstoffen zijn geschikt voor alle soorten gordijnen, lange en korte, wave gordijnen, optrekgordijnen, vouwgordijnen, geplooide gordijnen of gordijnen met ingeslagen ringen.

Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid gordijnstof dient u rekening te houden met rapporthoogte, zodat het dessin van de stof netjes doorloopt. Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen.

Print stoffen zijn niet alleen veelzijdig toepasbaar als interieur stof, maar worden ook in de mode gebruikt voor jassen en tassen.

Het grootste assortiment van Nederland

Print stoffen zijn bij ons verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten, thema’s, patronen, waardoor er voor ieders smaak en interieur wel een passende print stof te vinden is. Door het grote assortiment is bedrukte stof kopen bij ons een waar feest!

Ervaring leert dat de stof gemakkelijk te verwerken is, ook omdat de stof niet rekbaar is, zonder gebruik van speciaal stiksel, naald of garen. Ook kunt u de naden goed plat uitpersen.

Gaat u print stof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Zie Veelgestelde vragen hoe u de maat voor gordijnen moet meten. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Wilt u print stoffen kopen en u wilt de stoffen zien en voelen, bestel dan een proefstaal of kom vrijblijvend bij ons langs op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs.