Wat zijn linnenlook stoffen?

Veel mensen kopen gordijnen van linnenlook en met goede redenen. De linnenlook stoffen zijn bedrukte stoffen op een linnenkleur basisdoek. Dit basisdoek bestaat voor 80% uit katoen en 20% uit polyester.
Het is lastig om in woorden weer te geven hoe dik of stug of soepel een stof is, maar we doen een poging. Linnenlook is een platweefsel, net als lakenkatoen, maar is dikker. De meeste mensen vinden linnenlook dan ook te dik voor beddengoed. Linnenlook is soepeler dan denim, je zou er zelfs kleding van kunnen maken, maar dan zonder al te veel plooien. Maar voor gordijnen heeft linnenlook een prima dikte.
Linnenlook stof is goed in de wasmachine te wassen, bij voorkeur op 30 graden. De krimptolerantie is minimaal, slechts 2%.

Er zijn zoveel verschillende linnenlook stoffen. We hebben een prachtig assortiment, kijk maar!

Bloemen Dieren Geometrisch Nautisch Planten Alles

Super geschikt voor gordijnen

Linnenlook stoffen worden veel gebruikt voor gordijnen, want gordijnen van linnenlook vallen mooi soepel. De stof is vrij dicht geweven en houdt veel licht tegen. De linnenkleur achtergrond is neutraal en past bij veel interieurstijlen. Je kunt allerlei soorten gordijnen van linnenlook maken. De enkelgeplooide of dubbelgeplooide standaard gordijnen, maar ook wavegordijnen of vouwgordijnen. Je kunt de gordijnen van linnenlook eventueel voeren met onze (lichtdichte) gordijnvoering. Ga je linnenlook stof kopen voor gordijnen, houd dan rekening met de rapporthoogte. Bij de meeste stoffen staat rapporthoogte aangegeven, zo niet dan kun je er gerust om vragen.

Waarom is rapporthoogte relevant?

Bij veel van onze niet-effen linnenlook stoffen staat de rapporthoogte vermeld. Deze is relevant wanneer u gordijnen maakt of laat maken, want net als bij behang, moet ook bij gordijnen van linnenlook stof het patroon netjes doorlopen als u banen aan elkaar naait. Je hebt daarom extra stof nodig, maar hoeveel? Zelf rapporthoogte meten Langs de zelfkant (zijkant van de stof) meet je aan het begin van het patroon naar het volgende begin. Kies gewoon een kenmerk wat je gebruikt als begin van het patroon. Let goed op dat deze beiden hetzelfde zijn. Ter controle leg je de linkerkant van de ene baan tegen de rechterkant van de andere baan om te zien of het patroon wel tegen elkaar aan past. Het komt wel eens voor dat patronen te breed of te smal zijn voor de breedte van de stof, in dat geval moet je een stuk van iedere baan in de breedte afknippen om de patronen toch te laten aansluiten. Als je de rapporthoogte weet dan kun je de hoeveelheid benodigde stof per baan uitrekenen. Hoeveel extra linnenlook stof nodig? Laten we uitgaan van de meest voorkomende rapport bij gordijnen van linnenlook, nl. 64 cm. Dat betekent dat elke 64 cm hetzelfde patroon zich herhaalt. Als je volgens de berekening van de effen stoffen uitkomt op een benodigde baanlengte van bijvoorbeeld 297 cm, dan deel je 297 cm door 64 = 4,64 patronen. Maar we moeten denken in hele patronen, je rondt dit getal daarom af naar boven en dan heb je dus per baan 5 patronen van 64 cm nodig, 5 x 64 = 320 cm per baan in plaats van 297 cm per baan.

Er is zoveel mogelijk met linnenlook stoffen!

Wist je dat linnenlook stoffen ook heel goed te gebruiken zijn voor tafelkleden? Zowel binnen als op de tuintafel doen de linnenlook stoffen het altijd goed. We hebben voor ieder seizoen wel een bijpassende linnenlook stof. Voor de lente een vrolijk bloemmotief, voor de zomer fris fruit op tafel en voor de Kerst een leuk kerstdessin.

En wat te denken van sierkussens? Linnenlook stoffen zijn ideaal voor het maken van sierkussens. Daarmee verander je heel eenvoudig de sfeer in je huis of volg je de trend. Eventueel te combineren met gordijnen van linnenlook in hetzelfde of bijpassend dessin.

Vergeet ook de kleintjes niet! Een speelkleed van linnenlook stoffen, een bijpassende aankleedtas, gordijnen van linnenlook op de kinderkamer of decoratie voor de babykamer, we hebben altijd wel een toepasselijk printje.

tas met bloemen van linnenlook stoffen Ook voor mode accessoires zijn de linnenlook stoffen goed te gebruiken.  Maak er een mooie tas van of een leuke toilettas.  Of vlaggenslingers van allerlei bij elkaar passende printjes. Hartstikke leuk voor een feestelijke gelegenheid thuis, maar ook leuk om kado te geven. Een zelfgemaakt persoonlijk kado wordt extra gewaardeerd! De (klein)kinderen zijn misschien wel heel blij met een leuke nieuwe gymtas. Of je vriend of vriendin met een leuke schort voor in de keuken of bij de bbq. Of hang een leuke print gewoon aan de muur, simpel maar leuk!

Linnenlook kopen bij De Groot Stoffen

Wellicht heb je linnenlook stoffen al bij ons gezien op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs. Er zijn veel bedrukte stoffen te verkrijgen, maar er zijn goede redenen om linnenlook stoffen bij ons te kopen. Allereerst vanwege ons enorm grote assortiment; we hebben voor iedereen wel een stofje. Daarnaast omdat we eigenlijk alles wel op voorraad hebben, dus heel snel kunnen leveren. En dat voor een mooie prijs! Bovendien bieden we een stalenservice, zodat je thuis de stof kunt voelen en een stukje van de print kunt zien. Heel belangrijk als je gordijnen van linnenlook stof wilt kopen. Verder krijgen we regelmatig nieuwe stofjes binnen, dus houd de nieuwsbrief en de website in de gaten. En natuurlijk staan we altijd voor je klaar voor een eerlijk advies. Lees vooral de geweldige beoordelingen die we van onze klanten krijgen. We vinden het belangrijk dat je tevreden bent, want we willen je graag als klant behouden.

Veel shop plezier onze webshop!