Gobelin

Resultaat 1–18 van de 246 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Dierenprint stoffen

Gobelin Dieren 005

18.40

Bloemen stoffen

Gobelin 027

18.40

Geometrische stoffen

Gobelin 157

18.40

Bloemen stoffen

Gobelin 143

18.40

Geometrische stoffen

Gobelin 189

18.40

Dierenprint stoffen

Gobelin 146

18.40

Bloemen stoffen

Gobelin 028

18.40

Decoratiestoffen

Gobelin 011

18.40

Decoratiestoffen

Gobelin 106

18.40

Decoratiestoffen

Gobelin 158

18.40

Decoratiestoffen

Gobelin 147

18.40

Ben u op zoek naar gordijnstof, meubelstof of decoratiestof met een bepaald patroon en wilt u daarom gobelin stof kopen? Dan zit u goed bij De Groot Stoffen vanwege de enorme collectie.

Gobelin stof is een interieurstof met ingeweven patroon, waarbij een speciale weeftechniek gebruikt wordt. De schering is vaak een neutrale kleur draad, terwijl de inslag een gekleurde draad is. Het patroon wordt geweven door de inslagdraad van een bepaalde kleur naar voren te halen. Oorspronkelijk werd deze weeftechniek gebruikt voor wandkleden en werd zijde en wol gebruikt. De samenstelling van onze gobelin stoffen is katoen en polyester. De toevoeging van polyester maakt de stof sterker. De breedte is 140 cm. Deze kwaliteit is machine wasbaar op 30 graden. Er kunt tegenwoordig veel soorten gobelin stof kopen, maar laat u niet foppen door een lagere prijs. Vaak zijn de goedkopere gobelins geweven met aanzienlijk minder draden en zijn daardoor losser en ongeschikt om meubels mee te bekleden. Ook bevatten ze in verhouding meer polyester, waardoor een onnatuurlijke glans op de stof ligt, wat niet past bij gobelin stof.

Gobelin stof kent diverse toepassingen. Het is in eerste instantie een decoratiestof, want vroeger werden er wandkleden van gemaakt, maar tegenwoordig decoreert men meer met kussens, dekens, boekkaften, dozen, tafelkleden of lopers.
De met machines geproduceerde gobelin stoffen van tegenwoordig kunt u ook gebruiken als meubelstof. De slijtvastheid wordt aangegeven in Martindale en deze is ongeveer 25000. Voor intensief gebruik raden we een primaire meubelstof aan met een hogere Martindale, maar gobelin is goed te gebruiken voor losse kussens om uw een bank of stoel weer een andere look te geven.

Gobelin wordt uiteraard ook gebruikt als gordijnstof. Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid stof voor uw gordijnen is het aan te raden om rekening te houden met rapporthoogte, zodat het dessin van de stof netjes doorloopt. Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen.

Gobelin is niet alleen een veelzijdig toepasbare interieurstof, maar wordt ook in de mode gebruikt voor jassen en tassen.

Gobelin is bij ons verkrijgbaar in een grote diversiteit aan patronen, van klassiek tot modern, sommigen heel rustig met kleine dessins, anderen druk en bontgekleurd. Door het grote assortiment is gobelin stof kopen bij ons een feestje!

Ervaring leert dat de stof gemakkelijk te verwerken is, zonder gebruik van speciale naald of garen. Ook kunt u de naden goed plat uitpersen. Dit is met name belangrijk bij het verwerken als gordijnstof, want dan kunt u de naden praktisch onzichtbaar maken.

Gaat u gobelin stof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Wilt u gobelin stof kopen of een andere decoratiestof, gordijnstof of meubelstof en u wilt de stoffen zien en voelen, bestel dan een stofstaal of kom vrijblijvend bij ons langs op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs.