Jacquard Gobelin Katoen Ottoman Linnenlook

VW Stoffen

Bent u op zoek naar gordijnstoffen, meubelstoffen of decoratiestoffen met een VW afbeelding? Deze kunt u het beste kopen bij De Groot Stoffen, want wij hebben verschillende kwaliteiten VW stoffen in huis.

Wat bedoelen wij met VW stoffen?

Bij ons zijn VW stoffen alle stoffen met een afbeelding, waarop iets van Volkswagen staat. Zowel ingeweven als geprinte afbeeldingen. Dat kunnen afbeeldingen zijn van alleen Volkswagen busjes, zoals de T1 of T2, of stoffen met Volkswagen busjes meer in hippy stijl of stoffen met enkel het VW logo.

Waaraan herken je de enige echte?

Bij een echte VW stof staat het officiële VW logo correct afgebeeld. Op die stoffen betalen we licentie. Dat is ook waarom deze stoffen duurder zijn dan stoffen met andere afbeeldingen van dezelfde kwaliteit.

Wat kun je er allemaal van maken?

Feitelijk kun je er alles van maken, afhankelijk van de soort doek. De afbeelding zelf doet er niet zo toe. Onze stoffen zijn niet rekbaar, dus voor kleding beperkt te gebruiken.

Kan ik ook decoreren met VW stof?

Jazeker, met VW stoffen kunt u perfect decoreren. We hebben diverse kwaliteiten decoratiestoffen met een VW afbeelding, ofwel ingeweven of geprint. De echte VW liefhebbers gebruiken ze voor allerlei decoraties. Een greep uit de vele toepassingen: sierkussens, losse zitkussens, tuinmeubelkussens, , zitzakken, bekleden van dozen, beplakken van lampenkappen, vlaggenslingers, schorten, placemats, tafelkleden, opbergzakken, binnenbekleding van manden, boekenkaften, spreien en wanddecoratie.

Is VW stof geschikt voor het bekleden van kussens in mijn camper?

Ja hoor, deze stoffen zijn prima geschikt voor het bekleden van de kussens in uw camper. De katoenen stoffen zijn zeker sterk genoeg, maar bij katoenen print stoffen kan de afbeelding door langdurige blootstelling aan zonlicht vervagen en vuil trekt dieper in natuurlijke vezels dan in kunstvezels, dus dat is iets om rekening mee te houden. De linnenlook print stoffen zijn zeker ook sterk genoeg, en hebben het voordeel dat ze een linnen kleur basis doet hebben, waardoor verkleuring en vuil minder opvalt. We raden altijd aan om de losse bekleding te voorzien van ritsen, zodat u de stof in de wasmachine kunt wassen. Wel wassen voordat u gaat naaien, zodat de kussens na de eerste wasbeurt nog passen.

Voor meubels die intensief gebruikt worden, raden we meubelstoffen aan met een hogere Martindale.

Kan ik er ook zelf gordijnen van maken voor in mijn camper?

Absoluut, u kunt er prachtig gordijnen van maken, zeker als u er ook gordijnvoering achter maakt. VW gordijnstoffen zijn niet alleen geschikt voor de camper, maar voor alle soorten gordijnen, lange en korte, wave gordijnen, optrekgordijnen, vouwgordijnen, geplooide gordijnen of gordijnen met ingeslagen ringen.

Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid gordijnstof dient u rekening te houden met rapporthoogte, zodat het dessin van de stof netjes doorloopt. Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen.

VW stoffen zijn niet alleen veelzijdig toepasbaar als interieur stof, maar worden ook gebruikt voor het maken van tassen.

Leuk om cadeau te doen!

VW stoffen zijn bij ons ook verkrijgbaar als kussenpanel. U maakt er heel eenvoudig de leukste VW kussens van, hartstikke leuk om cadeau te doen!

Ervaring leert dat de stof gemakkelijk te verwerken is, ook omdat deze niet rekbaar is, zonder gebruik van speciaal stiksel, naald of garen. Ook kunt u de naden goed plat uitpersen.

Gaat u VW stof kopen voor gordijnen of meubels, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Zie Veelgestelde vragen hoe u de maat voor gordijnen moet meten. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Wilt u VW stoffen kopen en u wilt de stoffen zien en voelen, bestel dan een proefstaal of kom vrijblijvend bij ons langs op weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs.