De trendkleuren van 2022: met deze stoffen haal je ze in huis!

Doha rouge voorbeeld

Heb jij de interieurtrends van 2022 al in huis gehaald? Zo niet, dat doe jij dit nu makkelijk met onze stoffen! Dit jaar zie je een aantal verschillende trends, waaronder frisse kleuren, natuurtinten, maar ook bonte knalkleuren komen vaker terug. Wij nemen je dan ook graag mee door deze trendkleuren van 2022 en hoe je deze combineert in jouw eigen interieur.

Knallen met kleuren blijft één van de kleurtrends 2022

Een stoffentrend die zich doorzet vanuit 2021, zijn de bonte knalkleuren. Toen zag je in interieurwinkels veel interieurdecoraties in vrolijke kleuren. Denk aan de gekleurde gedraaide kaarsen op kandelaars of vazen en serviezen waar verschillende kleuren met elkaar gecombineerd worden. De vrolijkheid moet ervan stralen! Bij ons vind je echte knalkleuren in Chopper en de effen velvet en velours, maar ook in bontgekleurde gobelin– of jacquardstoffen. Zo haal jij zelf deze vrolijkheid in huis!

Bruin is het nieuwe zwart

Bruin is een kleur die in allerlei tinten voorkomt in de natuur. Door het gebruik van bruintinten en houtsoorten haal je op deze manier buiten naar binnen. Door verschillende bruintinten in licht en donker en in verschillende structuren met elkaar te combineren, breng je rust en geborgenheid in je interieur. Je maakt met onze stoffen prachtige combinaties, eventueel ook met imitatieleer. Met Silence Cream als basis en Sydney Cappuccino als tweede kleur heb je een pracht combinatie.

Ook groentinten blijven trendkleuren in 2022

Groen wordt gezien als dé kleur van buiten. Donkergroen, olijfgroen, eucalyptus: er zijn zoveel soorten groen in zoveel verschillende stoffen! Prachtig om te combineren met zachte pastels. In de velvets hebben we prachtige kleuren groen, maar ook in de effen stoffen vind je veel groentinten. Of wat te denken van een velvet printstof waarin groen gecombineerd wordt met een zachte pastel.

Frisse kleurtjes

Langzaam zie je een verschuiving van poederkleuren naar de wat frissere kleuren. De frisse kleuren zijn geïnspireerd op buiten; frisgroen van jonge blaadjes, lichtblauw van de lucht en natuurlijk het geel van de zon. Frisse kleuren zijn net niet knallend, maar wel pittiger dan pastels. Effen stoffen in frisse kleurtjes vind je in Boa, Vintage of Sydney.

Geel met goud

Door een combinatie van geel tinten met gouden accessoires creëer je een warme, pittige en chique uitstraling. Ook hier is er een link met buiten, want geel met goud doet denken aan de zon. Aanraders zijn Impression Oker, Scope Mustard, Scout Sun en de effen velvets in goudkleuren. Maar vergeet vooral niet onze mooie jacquards, zoals Bakary Or Gris.

 

Haal de trendkleuren 2022 in huis, maar zorg voor balans!

Welke kleuren je ook kiest, zorg voor balans in de kleuren. Kies voor 2/3 van de oppervlakte in de ruimte een zachte of naturel kleur als sterke basis. Gebruik deze op de muur, voor gordijnen en de bank. Deze basiskleur combineer je met een kleur die dicht ligt bij de basiskleur, maar net anders is (lichter, donkerder, overlopend of een andere structuur). Deze gebruik je voor de andere zitmeubels, gordijnen en een enkele muur. Voor de finishing touch en het persoonlijke accent gebruik je een derde kleur zoals kussens en een poefje. Wil je wat pit, gebruik dan een contrasterende kleur, voor wat meer rust gebruik dan een kleur die meer aansluit.

Vind stoffentrends in ons assortiment!

Snuffel op je gemak rond in onze webwinkel en bestel de stofstalen waarvan je denkt dat ze mooi combineren met de trendkleuren van 2022. Bij ons vind jij de mooiste meubel-, decoratie- en en gordijn stoffen. Kom je er niet uit? Vraag ons dan gerust om advies!

Dit bericht is gepost in Trends. Bookmark de link.