Recycled stoffen

Enig resultaat

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Bewust omgaan met het klimaat en dus duurzaam kopen wordt steeds meer vanzelfsprekend en daarom hebben we bewust  recycled stoffen toegevoegd aan ons assortiment. Je vind bij ons duurzame meubelstoffen die voor 100% uit recycled materiaal bestaan. Dat recycled materiaal kan zijn plastic (zoals petflessen) of wol (zoals oude wollen truien). Stof van recycled wol hebben we al een tijdje, dat is de kwaliteit Face. Het kleurenpallet van Face is werkelijk prachtig met veel warme diepe kleuren. Meubelstof van recycled plastic komt heel binnenkort. We hebben van drie verschillende kwaliteiten duurzame stoffen het volledige kleurenpallet besteld, dus er zit vast wel een kleur tussen die past bij jouw interieur.

Hoe worden gerecycled stoffen gemaakt? We kunnen ons allemaal wel iets voorstellen bij het recyclen van wollen truien en hoe daar meubelstoffen van gemaakt worden. Stof is immers stof. Heel simpel voorgesteld is dat een kwestie van wassen, versnipperen en vervilten. Maar van een petfles een duurzame stof maken is wat minder logisch. Eerst worden de petflessen grondig gewassen, daarna maakt men er een granulaat van. Dat granulaat wordt gesmolten en er worden draden van gegoten, dus niet gesponnen. Van die gegoten draden worden dan stoffen geweven. In de kledingindustrie worden recycled stoffen ook al toegepast. Je kunt erop vertrouwen dat het huidgevoel van deze recycled stoffen prima is en dat geldt ook voor deze duurzame meubelstoffen, die zacht en comfortabel aanvoelen.

Dus als je echt duurzaam bezig wilt zijn, dan koop je geen nieuwe bank, fauteuil of eetkamerstoel, maar knap je een gebruikte op en stoffeer je deze met 100% recycled meubelstof. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee.