Maak jouw tuin klaar voor de zomer met een passende outdoor stof!

De hele winter kijken we ernaar uit; lekker buiten zitten en genieten van de zon en de warmte. Het liefst ook nog comfortabel zittend in een gezellige omgeving. Daar horen buitenkussens en buitengordijnen bij, maar ook een leuk tafelkleed op de tuintafel. In ons assortiment vind je nu diverse soorten outdoor stof uit voorraad leverbaar. Zo ga jij gemakkelijk aan de slag met kussens en gordijnen voor buiten!

 

 

Welke buitenkussens maken jouw plaatje compleet?

Er zijn veel soorten buitenkussens voor verschillende doeleinde. Zo zijn sierkussens vooral sfeermakers, zorgen zit-  en rugkussens voor een comfortabele zit in je loungeset én ga je met vloerkussens op de grond zitten. Deze kussens maak je helemaal eigen met onze outdoorstoffen. Hiermee maak jij iets unieks, dat past bij jouw stijl. Doordat onze stoffen op maat te maken zijn, heb je altijd de juiste afmeting en hoeveelheid. Of laat het door ons naaiatelier laten maken.

Buitenkussens hebben niet het eeuwige leven. Misschien zijn die van jou inmiddels kapot, vuil of verschoten, of je bent ze gewoon beu. Dan kun je eenvoudig de oude kussens voorzien van een nieuwe hoes, dat is veel duurzamer. Waarom zou je nieuwe kussens kopen, als de vulling nog prima is? 

Waarom kiezen voor buitengordijnen?

Buitengordijnen worden gebruikt als zonwering, voor privacy en voor demping van geluid. Stof voor buitengordijnen moet geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals een terrasoverkapping, een strandhuis, een tuinhuisje, een veranda of balkon. Afhankelijk van het gebruik moet je wel rekening houden met windgevoeligheid. Een licht gordijn waait veel sneller op dan een wat zwaarder gordijn. Je zou van onze buitenstoffen zelfs een douchegordijn kunnen maken.

De kleur van de outdoor stof is allesbepalend

Met een minder opvallende kleur creëer je een rustige uitstraling, terwijl je met opvallende kleuren juist contrast creëert. Kies wat bij jou past en zorg dat de kleur ergens anders terugkomt, want met herhaling creëer je eenheid. Pas de kleur van de kussens bijvoorbeeld aan aan de kleur van je tuinbank. Maak het af met matching gordijnen en het is een plaatje! Heb je alleen een balkon? Beschilder dan eenvoudige bloempotten in de kleur van de kussens. Je vindt bij ons vast en zeker een outdoor stof in een kleur die past bij jouw situatie!

Waarom speciale outdoor stof gebruiken? 

Tijdens de warme nachten is het buiten vaak vochtig, ook op droge dagen. Zelfs onder een overkapping kan stof vochtig worden. Als je gewone stof zou gebruiken, dan kan de stof te lang vochtig blijven en krijg je ‘het weer’ in de stof. Te herkennen aan zwarte puntjes. Met onze buitenstoffen voor buiten heb je daar geen last van. Onze buitenstoffen zijn weerbestendig en waterafstotend. 

Deze stoffen drogen extra snel of worden zelfs helemaal niet nat, afhankelijk van de samenstelling van de stof. Een andere eigenschap van outdoor stof is de hoge UV-bestendigheid. Dat betekent dat de stoffen veel minder snel verkleuren dan gewone stoffen. Er is geen enkele stof die niet verkleurt in de zon, maar er is een groot verschil in de mate waarin. Onze buitenstoffen hebben een hoge UV-bestendigheid. Dat neemt niet weg dat het verstandig is om de kussens regelmatig te keren. Zo blijven alle zijden gelijk van kleur.

Welke outdoor stof past het beste bij mij?

Niet elke outdoor stof is hetzelfde. Hieronder vind je in kort de eigenschappen van onze verschillende kwaliteiten. Voor alle stoffen geldt dat ze weerbestendig zijn en waterafstotend.

SunMax 

Deze stof is dicht geweven van 100% polypropyleen draden. De eigenschap van polypropyleen is dat het absoluut geen vocht opneemt, het blijft drijven en heeft een hoge UV-bestendigheid. Het is geen waterdichte stof, want uiteindelijk kan het weefsel zelf wel water doorlaten, hoewel de stof wel erg dicht geweven is. Onder een overkapping kun je met buitengordijnen van SunMax eventueel een regenbui buiten houden. De stof is vrij zwaar en wat stugger dan de andere kwaliteiten. Omdat SunMax geen vocht opneemt kun je gerust met natte zwemkleding op het kussen gaan liggen. SunMax is ook ideaal voor bootkussens. SunMax is verkrijgbaar in 12 uni kleuren van 150 cm breed. Indien nodig machinewasbaar op 40 graden. De stof kan kreuken.

Allicante 

Een platgeweven outdoorstof van 80% polyacryl en 20% polyester met een teflon finish. Dit maakt de stof duurzaam, slijtvast, bestendig tegen li8cht, waterafstotend en sneldrogend. Ook zorgt hij ervoor dat vuil minder snel wordt opgenomen. Bij voorkeur chemisch laten reinigen, indien nodig. Allicante is verkrijgbaar in diverse kleuren en strepen. Ook Allicante kan kreuken.

Outdoor print 

Lichtgewicht en bontgekleurde 100% polyester stof. Deze stof is slijtvast, bijzonder lichtecht en kleurbestendig, vormvast en kreukt navenant niet. Geschikt voor gordijnen, maar door het lichte gewicht gevoelig voor wind. Deze stoffen worden veel gebruikt voor sfeervolle sierkussens buiten. De stof kan uiteindelijk wel nat worden, maar droogt ook snel. Indien nodig is deze stof machinewasbaar op 30 graden, niet strijken en ook niet in de droger.

Dralonprint

Een outdoorstof van 100% polyacryl. De stof is lichtbestendig, duurzaam, vormvast, waterafstotend en zeer sneldrogend. Kreukt navenant niet, maar is ook een tikkeltje stug. Verkrijgbaar in diverse bonte prints. De stof doet denken aan afwasbare tafelkleden. Machinewasbaar op 30 graden en eventueel niet te heet strijken.

Soleil 

Is een 100% polyester stof voor buiten met teflon behandeling, zodat deze vuil- en waterafstotend is. Soleil is een iets gemêleerde uni in 7 rustige tinten, waarmee je rust kunt scheppen. Soleil is slijtvast, behoorlijk lichtvast, iets zwaardere kwaliteit dan Allicante. Geschikt voor kussens en gordijnen. Bij voorkeur chemisch reinigen.

Outdoor Jacquard 

Zwaardere kwaliteit van 100% polyacryl, maar anders geweven. Deze kwaliteit is ook weer slijtvast, uiteraard waterafstotend en weerbestendig en behoorlijk UV-bestendig. Het unieke van deze kwaliteit is dat voorzijde en rugzijde gespiegeld zijn van kleur. Je kunt leuke combinaties maken met deze stof. Deze kwaliteit voelt prettig aan de huid, maar kan wel kreuken.

Bekijk al onze outdoor stof!

Binnen onze buitenstoffen hebben wij diverse kleuren en uitvoeringen. Nu jij weet welke dit zijn, kies jij gemakkelijk de stof die het beste bij jou past! Heb je toch nog vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen.

 

outdoor stof