Wat zijn Ottoman stoffen? Waarom zou je Ottoman stof kopen?

Er zijn tal van redenen om Ottoman stof te kopen. De Ottoman stoffen zijn bedrukte stoffen op een wit basisdoek. Dit basisdoek bestaat voor 75% uit katoen en 25% uit polyester.
Het is lastig om in woorden weer te geven hoe dik of stug of soepel een stof is, maar we doen een poging. Ottoman is een platweefsel, net als lakenkatoen, maar is ietsje dikker dan lakenkatoen. De meeste mensen vinden Ottoman stoffen dan ook te dik voor beddengoed. Ottoman is soepeler dan denim, je zou er zelfs kleding van kunnen maken, maar dan zonder al te veel plooien.
Ottoman is goed in de wasmachine te wassen, bij voorkeur op 30 graden. De krimptolerantie is minimaal, slechts 2%. Prima argumenten om Ottoman te kopen!

Er zijn zoveel verschillende Ottoman stoffen. We hebben een prachtig assortiment, kijk maar!

Bloemen Dieren Geometrisch Landen/steden Alles

Ottoman stof kopen als gordijnstof

Perfect voor gordijnen

Er zijn tal van redenen om Ottoman stof te kopen. Ottoman stoffen worden veel gebruikt voor gordijnen. Gordijnen van Ottoman stoffen vallen mooi soepel. De stof is vrij dicht geweven en houdt veel licht tegen. Je kunt allerlei soorten gordijnen van Ottoman stoffen maken. De enkelgeplooide of dubbelgeplooide standaard gordijnen, maar ook wavegordijnen of vouwgordijnen. Je kunt de gordijnen van Ottoman stoffen eventueel voeren met onze (lichtdichte) gordijnvoering. Ga je Ottoman kopen voor gordijnen, houd dan rekening met de rapporthoogte. Bij de meeste stoffen staat rapporthoogte aangegeven, zo niet dan kunt u er gerust om vragen.

Waarom is rapporthoogte relevant?

Bij veel van onze niet-effen stoffen staat de rapporthoogte vermeld. Deze is relevant wanneer u gordijnen maakt of laat maken, want net als bij behang, moet het patroon netjes doorlopen als u banen aan elkaar naait. U moet daarom extra Ottoman stof kopen, maar hoeveel? Zelf rapporthoogte meten Langs de zelfkant (zijkant van de stof) meet u aan het begin van het patroon naar het volgende begin. Kies gewoon een kenmerk wat u gebruikt als begin van het patroon. Let goed op dat deze beiden hetzelfde zijn. Ter controle legt u de linkerkant van de ene baan tegen de rechterkant van de andere baan om te zien of het patroon wel tegen elkaar aan past. Het komt wel eens voor dat patronen te breed of te smal zijn voor de breedte van de stof, in dat geval moet u een stuk van iedere baan in de breedte afknippen om de patronen toch te laten aansluiten. Als u de rapporthoogte weet dan kunt u de hoeveelheid benodigde Ottoman  stof per baan uitrekenen. Hoeveel extra Ottoman kopen? Laten we uitgaan van een rapporthoogte van 64 cm. Dat betekent dat elke 64 cm hetzelfde patroon zich herhaalt. Vervolgens deel je de benodigde baanlengte door de rapporthoogte. Dus als u volgens de berekening van de effen stoffen een baanlengte heeft berekend van bijvoorbeeld 297 cm, dan deelt u die 297 cm door 64 = 4,64 patronen. maar we moeten denken in hele patronen, dus u rondt dit getal daarom af naar boven en dan komt u uit op 5 patronen van 64 cm per baan. Dan is de benodigde baanlengte 5 x 64 = 320 cm  in plaats van 297 cm per baan.

Er is zoveel mogelijk!

Ottoman stoffen nautic, ottoman stof kopen voor tafelkleedWist u dat Ottoman stoffen ook heel goed te gebruiken zijn voor tafelkleden? Zowel binnen als op de tuintafel doen de linnenlook stoffen het altijd goed. We hebben voor ieder seizoen wel een bijpassende Ottoman stof. Voor de lente een vrolijk bloemmotief, voor de zomer fris fruit op tafel en voor de Kerst een leuk kerstdessin.

En wat te denken van sierkussens? Ottoman stoffen zijn ideaal voor het maken van sierkussens. Daarmee verander je heel eenvoudig de sfeer in je huis of volg je de trend. Dus in plaats van kant en klare kussens kopen, Ottoman kopen!

Vergeet ook de kleintjes niet! Een speelkleed van Ottoman stoffen, een bijpassende aankleedtas, gordijnen voor de kinderkamer of decoratie voor de babykamer, we hebben altijd wel een toepasselijk printje.

Maar ook voor de jeugd zijn er leuke Ottoman stoffen. Niet te kinderachtig, maar lekker stoer.

Ook voor mode accessoires kunt u Ottoman stof kopen.  Maak er een mooie tas van of een leuke toilettas.  Anderen maken bijvoorbeeld vlaggenslingers van allerlei bij elkaar passende printjes. Hartstikke leuk voor een feestelijke gelegenheid thuis, maar ook leuk om kado te geven. Een zelfgemaakt persoonlijk kado wordt extra gewaardeerd! Uw (klein)kinderen zijn misschien wel heel blij met een leuke nieuwe gymtas. Of uw vriend of vriendin met een leuke schort voor in de keuken of bij de bbq. Of hang een leuke print gewoon aan de muur, simpel maar leuk!

Ottoman kopen bij De Groot Stoffen

ottoman stof kopen voor kussensWellicht heeft u Ottoman stof al bij ons gezien op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag, in Middelburg op donderdag of op één van de markten van de Stoffenbeurs. Er zijn veel bedrukte stoffen te verkrijgen, maar er zijn goede redenen om Ottoman stoffen bij ons te kopen. Allereerst vanwege ons enorm grote assortiment; we hebben voor iedereen wel een stofje. Daarnaast omdat we eigenlijk alles wel op voorraad hebben, dus heel snel kunnen leveren. En dat voor een mooie prijs! Bovendien bieden we een stalenservice, zodat u thuis de stof kunt voelen en een stukje van de print kunt zien. Verder krijgen we regelmatig nieuwe stofjes binnen, dus houd de nieuwsbrief en de website in de gaten. En natuurlijk staan we altijd voor u klaar voor een eerlijk advies. Leest u vooral de geweldige beoordelingen die we van onze klanten krijgen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent, want we willen u graag als klant behouden.

Veel shopplezier in onze webshop!