[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Lampenkappen maken van stof! 

Je kan onwijs veel met stof! Maar wat zijn leuke en gemakkelijke mogelijkheden? In onze terugkerende inspiratiepost ‘Wat kan je allemaal met stof?’ belichten we iedere maand een nieuwe tutorial. We bijten de spits af met onze eerste inspiratiepost: Lampenkappen bekleden! 

Lampenkappen in een nieuwe jas

Yes, we gaan lampenkappen bekleden deze maand! Een toegankelijke tutorial want de stappen zijn eenvoudig en iedereen heeft wel een lamp in huis die een nieuwe jas kan gebruiken. Om met deze tutorial gemakkelijk aan de slag te gaan heb je, verrassend genoeg, een lamp nodig! Heb je niets in huis staan wat je opnieuw wilt bekleden? Bij de kringloopwinkel scoor je voor schappelijke prijzen leuke opknappers!

De mooiste stoffen om te gebruiken

De lamp wordt uiteindelijk de eyecatcher van jouw interieur. Een mooie stof om mee te stofferen is dus een pré! Gelukkig zit je daarvoor helemaal goed op onze webshop. Bij De Groot Stoffen bieden we je tal van keuzes binnen de decoratiestoffen. Van velvet stof en katoen print tot gobelin, jacquard en linnenlook! Heb je jouw gewenste decoratie stof gevonden? Dan kunnen we echt beginnen! [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”35715″ img_size=”large” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_wp_text]

In 3 stappen bekleed je jouw lampenkap!

We gaan de lampenkap bekleden door de nieuwe stof er overheen te plakken. Heeft jouw lampenkap een heftig printje? Gebruik dan een dekkende stof! Voor het beplakken van de oude lampenkap heb je naast de gekozen stof en de oude kap, ook een potlood, schaar, papier en lijm nodig. Je gaat als volgt te werk:

  • Op het papier teken je de contouren van de bestaande lampenkap na. Dit doe je gemakkelijk door de lampenkap op het papier te leggen en deze over te trekken. Belangrijk hierbij is om het begin en einde aan te geven!
  • Je knipt de contouren uit het papier, legt de mal op de stof en knipt deze uit. Hierbij neem je 1 centimeter speling voor de naad.
  • Vouw gemakkelijk de stof stevig om de lampenkap heen en plak de uiteinden vast. De naad sla je om naar de binnenkant van de kap. Deze plak je vast met textiellijm.

 

Inspireer ons en pak leuke kortingen!

Er zijn natuurlijk nog vele andere mogelijkheden voor het stofferen van een lampenkap. Heb jij een handige techniek? Laat het ons weten. We blijven graag leren én inspireren dus alle tips zijn welkom!
Heb je jouw lampenkap opnieuw gestoffeerd met een van de stoffen uit ons assortiment en ben je trots op het eindresultaat? Deel het met ons! Onder de inzendingen verloten we een kortingsbon die je kunt gebruiken bij een volgende bestelling![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]