Jacquard

Resultaat 1–18 van de 336 resultaten wordt getoond

SPAARSYSTEEM: Als u bij ons stoffen koopt spaart u punten die u kunt verzilveren voor korting. Voor elke Euro die u uitgeeft spaart u 2 punten! Heeft u nog geen account? Maak er dan eerst een aan.

Zoekt u gordijnstof, meubelstof of decoratiestof met een ingeweven patroon en wilt u daarom jacquardstof kopen?

Voor een jacquard geweven gordijnstof, meubelstof of decoratiestof bent u bij De Groot Stoffen aan het juiste adres. In onze de stoffenwinkel vindt u een groot assortiment interieurstof, zowel in unikleuren (meubelstof) of meerkleurig met ingeweven motief (gobelin of jacquard) of een printstof (linnenlook, velvet printstof, ottoman). De niet-effen stoffen worden vaak gebruikt als gordijnstof of decoratiestof, maar onze jacquard stoffen zijn meubelstoffen voor niet-intensief gebruik.  De samenstelling van jacquards in z’n algemeenheid kan verschillen, maar die van ons zijn meestal een samenstelling van polyester en katoen. Polyester maakt jacquard stof sterker, de stof neemt minder vuil op en verkleurt minder snel. Dat maakt onze jacquards zo geschikt als meubelstof.

Jacquardstof is een multi toepasbare interieurstof, te gebruiken als decoratiestof, gordijnstof of als meubelstof. Voor heel intensief gebruik adviseren we een meubelstof te kiezen met een hogere martindale, maar dat kunt u ook weer combineren met een jacquard. Uiteraard kunt u uitstekend kussens overtrekken met een jacquardstof en daarmee een effen bank of stoel weer een andere look geven.
Jacquard is ook een prachtige gordijnstof. Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid stof voor uw gordijnen is het aan te raden om rekening te houden met rapporthoogte, zodat het patroon van de jacquardstof netjes doorloopt. Wanneer de rapporthoogte niet vermeld staat, kunt u daar gerust om vragen. Voor kortere gordijnen, bijv. in een caravan, is deze jacquard ook geschikt, maar wilt u volledig lichtdichte gordijnen, dan raden we een lichtdichte gordijnvoering aan. Die is tevens goed voor het behoud van uw gordijn en vanaf buiten kijkt men niet tegen de achterkant van de stof.
Deze interieurstof wordt niet alleen gebruikt als gordijnstof of meubelstof, maar ook als decoratiestof, bijv. voor spreien, het bekleden van dozen, lampenkappen, sierkussens, zelfs voor het maken van tassen.

Jacquardstof kan ook als wandbekleding gebruikt worden, dit geldt voornamelijk voor de minder zware polyester soorten. Het aansluiten van de naden is wel lastig, want de stof rafelt wel. Maar als afgewerkt doek aan een roede kan ook prima.

Gaat u jacquard stof kopen voor gordijnen, meubels of wandbekleding, meet dan eerst de maat en bereken daarna de benodigde hoeveelheid stof, rekening houdend met eventuele rapporthoogte. Wij kunnen u helpen met de berekening, neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Jacquardstof is bij ons verkrijgbaar in een grote diversiteit aan patronen, variërend van heel rustig met kleine dessins tot druk en bontgekleurde grote dessins. Door het grote assortiment is jacquard stof kopen bij ons een feest!

Wilt u jacquard stof kopen of een andere decoratiestof, gordijnstof of meubelstof en u wilt de stoffen zien en voelen, bestel dan een proefstaal of kom vrijblijvend bij ons langs op de weekmarkt in Eindhoven op dinsdag of in Middelburg op donderdag.