Gerecyclede Stoffen

Voor wie bewust duurzaam koopt en op zoek is naar gordijnstoffen of meubelstoffen die zijn vervaardigd uit afval, je kunt stoppen met zoeken, want wij hebben het. Bij ons kun je kiezen uit stoffen die gemaakt zijn van verschillende soorten afval.

meubelstof Face voorbeeldKwaliteit Face is bijvoorbeeld gemaakt van oude wollen truien. Deze zijn gewassen, versnipperd en verwerkt tot een wollen vilt. Deze kwaliteit heeft een prachtig kleurenpallet van wel 40 kleuren.

De kwaliteiten Earth en Atmos zijn gemaakt van petflessen (jawel!). Deze zijn verzameld, gereinigd en versnipperd. Daarna gesmolten en zijn er draden van gegoten. Die zijn vervolgens in stukjes gebroken en opnieuw gegoten tot nog fijnere draden die op spoelen zijn geplaatst, zodat ermee geweven kan worden. Beide stoffen zijn zacht, sterk en gemakkelijk in onderhoud.

De kwaliteit Clima is gemaakt van industrieel katoenafval. Katoenafval uit de industrie wordt hergebruikt. Er wordt een kleurenmix gemaakt van het afval en dat bepaalt de kleur van de uiteindelijke stof. Deze wordt dus niet opnieuw geverfd. Clima heeft geen speciale backing, en beide zijden zijn hetzelfde. Qua dikte en handgevoel is deze stof te vergelijken met een keperkatoen. Het kleurenpallet is niet echt uitgesproken, omdat de stoffen niet opnieuw geverfd worden.

Ook bij het proces om nieuwe stoffen te maken van afval wordt nauw gelet op het verbruik van energie en water en de uitstoot van CO2.

Als je echt je uiterste best wilt doen om duurzaam te consumeren, dan herstoffeer je je oude meubels met gerecyclede meubelstof in plaats van nieuwe meubels te kopen.

Wil je duurzame gordijnstof kopen, kijk dan naar de stoffen van Clima.

Wanneer je bij ons stof besteld hebt, dan wordt deze verpakt in gerecycled papier en gerold op eerder gebruikte rollen of plankjes.

Klik op de kloppen hieronder om naar de producten te gaan:

Face Earth Atmos Clima