Gerecyclede Stoffen

Voor wie bewust duurzame stof koopt en op zoek is naar gordijnstoffen of meubelstoffen die zijn vervaardigd uit afval, je kunt stoppen met zoeken, want wij hebben diverse gerecyclede stoffen. Bij ons kun je kiezen uit duurzame stoffen die gemaakt zijn van verschillende soorten afval.

Gerecyclede stoffen Face voorbeeld duurzame stofDe duurzame meubelstof FACE is bijvoorbeeld gemaakt van oude wollen truien. Deze zijn gewassen, versnipperd en verwerkt tot een wollen vilt. Deze kwaliteit heeft een prachtig kleurenpallet van wel 40 kleuren.

De duurzame meubelstoffen EARTH en ATMOS zijn gemaakt van petflessen (jawel!). Deze zijn verzameld, gereinigd en versnipperd. Daarna gesmolten en zijn er draden van gegoten. Die zijn vervolgens in stukjes gebroken en opnieuw gegoten tot nog fijnere draden die op spoelen zijn geplaatst, zodat ermee geweven kan worden. Beide stoffen zijn zacht, sterk en gemakkelijk in onderhoud.

Gerecyclede stoffen Clima duurzame stofDe duurzame stof CLIMA is gemaakt van industrieel katoenafval. Katoenafval uit de industrie wordt hergebruikt. Er wordt een kleurenmix gemaakt van het afval en dat bepaalt de kleur van de uiteindelijke stof. Deze wordt dus niet opnieuw geverfd. Clima heeft geen speciale backing, en beide zijden zijn hetzelfde. Qua dikte en handgevoel is deze stof te vergelijken met een keperkatoen. Het kleurenpallet is niet echt uitgesproken, omdat de stoffen niet opnieuw geverfd worden.

Ook bij het proces om een nieuwe duurzame stof te maken van afval wordt nauw gelet op het verbruik van energie en water en de uitstoot van CO2.

Als je echt je uiterste best wilt doen om duurzaam te consumeren, dan herstoffeer je je oude meubels met gerecyclede meubelstof in plaats van nieuwe meubels te kopen.

 

Inbetween gordijnstof BASKET is volledig gemaakt van hennep, volledig biologisch afbreekbaar en minimaal milieubelastend in verbouwing en verwerking.
Wood impressieGordijnstof WOOD is voor 75% gemaakt van houtpulp uit speciaal daarvoor beheerde bossen.
Gordijnstof COBBLE bestaat voor 30% uit gerecycled polyester.
Inbetween gordijnstof AKIN is gemaakt van pre-consumer gerecyclede vezels, d.w.z. de gebruikte garens zijn gemaakt van het restafval van de fabricage van polyestervezels.

Daarnaast is er imitatieleer COW, gemaakt van leervezels uit gerecycled leer.

Er zijn nog veel meer soorten duurzame stof die bijvoorbeeld van gerecycled polyester gemaakt zijn of van aangespoeld plastic afval, te veel verschillende kwaliteiten om hier allemaal op te noemen.

Wanneer je bij ons stof besteld hebt, dan wordt deze verpakt in gerecycled papier en gerold op eerder gebruikte rollen of plankjes.