Een jasje pimpen doe je makkelijk met kussenpanels

Wist je dat je met onze kussenpanels unieke jasjes maakt? Je kiest een bestaand jasje uit je  garderobe en op het rugpand naai je een kussenpanel uit ons assortiment. Zo blaas je een oud jasje nieuw leven in. Als je aan dit project begint, zorg er dan voor dat je een kussenpanel kiest dat qua kleur overeenkomt en past bij jouw jasje. Dat maakt het extra mooi! Zo kun je gemakkelijk een normaal jasje pimpen of bijvoorbeeld een spijkerjasje pimpen voor een compleet nieuwe look!

 

jasje pimpen

 

Hoe moet je een jasje pimpen?

Stap 1: Als eerste meet je de breedte van het middenrugpand. Bij sommige jasjes is dit zo smal dat de afbeelding van het kussenpanel deels wegvalt. Probeer dus een jasje te nemen waarbij het middenrugpand breed genoeg is. Leg de bovenkant van het kussenpanel ondersteboven en met de goede kant naar onderen tegen de gebogen onderrand van het schouderpand. 

Stap 2: Speld vervolgens het kussenpanel vast en klap het om om te controleren of de afbeelding netjes in het midden valt. Stik het kussenpanel vast met de naald zo dicht mogelijk tegen de dikke naad van het schouderpand. Klap daarna het kussenpanel naar onderen en je zult zien dat het kussenpanel strak tegen de onderrand van het schouderpand zit.

Stap 3: Vouw de zijkanten van het kussenpanel naar binnen, zodat deze de naad volgt van het zijrugpand. Knip overtollige stof van het kussenpanel weg. Hetzelfde doe je met de onderrand van het kussenpanel. Stik de zijkanten en de onderkant nu zo dicht mogelijk op de rand tegen de bestaande naden. Als je een ervaren naaister bent, is het ook mogelijk om een nieuw jasje te maken en voor het rugpand een kussenpanel te gebruiken.

Een jasje is zo gepimpt!

Zo zie je maar weer dat onze kussenpanels voor veel meer te gebruiken zijn dan alleen kussens. Een jasje pimpen is ontzettend makkelijk met ons stappenplan! Om het geheel helemaal af te maken zou je ook nog een bijpassende tas kunnen maken met precies hetzelfde kussenpanel. Denk maar eens aan een supergaaf kussenpanel met teckel! Wij wensen je veel plezier met het maken van je eigen unieke jasje!